Content-Type: multipart/related; start=; boundary=----------nKfOvyn7tT2nLuG7Mz2xtb Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT/posten_uke6.htm Subject: =?utf-8?Q?IFT=20POSTEN=20-=20DATO?= MIME-Version: 1.0 ------------nKfOvyn7tT2nLuG7Mz2xtb Content-Disposition: inline; filename=posten_uke6.htm Content-Type: text/html; charset=windows-1252; name=posten_uke6.htm Content-ID: Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT/posten_uke6.htm Content-Transfer-Encoding: 8bit IFT POSTEN - DATO

IFT POSTEN – 09.02.2007

 

 

 

Fra Instituttledelsen

 

Denne andre utgave redigeres av nestleder, i instituttleders fravær. Utgaven har blitt nokså fyldig – det er en del søknadsfrister som nærmer seg fort, så les delen om søknader nøye!

Som dere har merket er det stor byggeaktivitet, her vil jeg særlig nevne nytt laboratorium i forbindelse med at  Bodil Holst snart begynner ved instituttet. Det blir sikkert et flott laboratorium!  Ellers har vi jo begynt året godt med tre disputaser allerede, og god synlighet i media, både når det gjelder romfysikken, og når det gjelder diskusjonen om ny energiproduksjon.

 

Påminnelse – FRIDA

Minner om frist for å registrere sin vitenskapelige og formidlings aktiviteter i FRIDA http://www.uib.no/frida/ innen fristen 15. februar 2007.

Dette er avgjørende viktig for institusjonenes så vel som instituttets bevilgning for neste år! Spesielt kan nevnes nye tellekanter for formidling er under utarbeiding så det er viktig at alle medieopptredener, foredrag etc. etc. registreres.

 

Bjarne

 

Nyheter

 

Disputas

Camilla Sæthre disputerer i dag  9.februar kl 1315 i Aud pi,  Autogården (Matematisk institutt.)

 http://www.uib.no/info/dr_grad/2007/Saetre_Camilla.html

 

 

Allmøte 12. Februar:  Rom 359, kl. 14.15

Svein Winther som er forskningsdirektør ved Unifob Naturvitenskap ønsker å møte ansatte ved IFT for å diskutere mulighetene for å danne en

 

Fysikk-gruppe i Unifob Naturvitenskap

 

Han vil først gi en presentasjon der han tar utgangspunkt i

·          Myter og fakta om Unifob AS

·          Unifob Naturvitenskap; et redskap for å skaffe eksterne forskningsmidler til IFT

·          Mulighetene som ligger i økt kontakt med næringsliv

·          Arbeidsgiveransvar og fast ansettelse av unge forskere

·          Økonomiske rammebetingelser

 

 

 

Her finner du annuumstildelingen for 2007:

www.ift.uib.no/~sst058/Annuumstildeling_2007.xls

 

Samarbeid med Ålesund maritime og tekniske fagskole?  Nytt navn og flytting

Ålesund maritime og tekniske fagskole, tidligere Ålesund maritime skole og Møre og Romsdal tekniske fagskole, har flyttet, og har følgende postadresse:

P.b. 5077 Larsgården
6021 Ålesun

 

Heldagsseminar om studenter og plagiering

Universitetsbiblioteket og Institutt for utdanning og helse arrangerer et heldagsseminar om studenter og plagiering mandag 12.3.2007 i Konsertpaleet, Magnus Barfot 2 (kinoen), Neumannsgt. 3. Målgruppen er ansatte som underviser ved UiB.

Bindende påmelding innen 10.02.07.

Invitasjon og program: http://www.ub.uib.no/fag/plagiatseminar.htm

 

Neste fellesseminar

Neste seminar er fredag den 16/2: Arne Graue og Bjørn Kvamme, Institutt for fysikk og teknologi, UiB: Naturgass fra hydratreservoarer - en global energiressurs.

Et planlagt seminar i dag måtte utsettes.

 

Nordområdesatsningen:

Her kommer en epost fra Simone Heinz. Har noen forslag til representant?

 

Hei,

 

På dekanmøte i fjor ble det ønsket et mer koordinert samarbeid angående Nordområdesatsingen innenfor UiB. I et oppfølgingsmøte med MatNat, HF og Jus i januar ble det anbefalt å sette i gang en uformell arbeidsgruppe med representanter fra fakultetene – spesielt med tanke på å fremme innovative prosjekter på tvers av fakultetene (see vedlagt referat). 

Har dere forslag til representant til arbeidsgruppen fra instituttene deres? Forslag sendes til meg helst til 15. Februar.

 

Hilsen,

Simone

 

 

Programmer – Søknader

 

Små driftsmidler

Intern utlysing for Midlertidig ordning for tildeling av små driftsmidler er nå lagt ut på Forskningsavdelingens sider under Important calls and issues

 

http://www.uib.no/fa/content/Funding/important_calls.htm

 

Frist for instituttene til å sende inn prioritert skjema til fakultetet (okonomi@mnfa.uib.no) er fredag 23. februar.

Enkelte institutter har etterspurt hva de kan forvente å få. Vedlagt følger en oversikt: www.ift.uib.no/~elin/IFT_ELIBJE/fordeling_mellom_institutter_inkl_instituttledere.xls

 

 

NordForsk støtter nordisk forskning med 100 millioner kroner  

Søk om støtte nå: NordForsk deler ut mer enn 100 millioner NOK i nordiske forskningsstipender over de neste tre årene. Alle akademiske felt kan søke om støtte til ulike nettverk, forskerkurs, kursstipend, veilederkurs og såkornmidler. Les mer på www.nordforsk.org  

 

Nokut

NOKUTs sakkyndige komité har levert sin rapport om UiBs kvalitetssikringssystem for utdanning. Rapporten konkluderer med at komiteen anbefaler NOKUTs styre å godkjenne UiBs kvalitetssikringssystem. Utdanningsavdelingen gratulerer alle involverte enheter!

Vedlagt følger rapporten fra komiteen, samt en pressemelding som ble sendt ut i morges. NOKUT har satt en 6-ukers frist for UiB til å uttale seg om rapporten.:

 

www.ift.uib.no/~elin/IFT_ELIBJE/UiB-rapport.pdf

www.ift.uib.no/~elin/IFT_ELIBJE/PM-kvalitetssikring.pdf

 

Søknadsfrist for utveksling 15. februar

15. februar er søknadsfristen for utveksling gjennom UiBs bilaterale avtaler for utreise påfølgende høstsemester (for noen få avtaler også for utreise våren etter). Se mer informasjon

om det på studentportalen: http://studentportal.uib.no/utveksling/frister

 

Søknadsfrist felt-og seminarstøtte for masterstudenter

Neste søknadsfrist for tildeling av midler til feltarbeid og støtte til seminar-/konferanse er 15.02 2007. Innen denne fristen skal søknad leveres studieadministrasjonen ved IFT / Hanne Israelsen. Instituttet prioriterer mellom de innkomne søknadene og foretar endelig behandling.

 

Søknadsskjemaer og veiledende retningslinjer for tildeling finnes på fakultetets hjemmeside på internett http://www.uib.no/mnfa/felt_seminar.

Husk!  Semesteravgiften må være betalt for at støtte skal kunne tildeles.

 

 

 

Studiesaker

 

Tatt opp til PhD-studiet:

 

Øyvind Jensen tatt opp 17.1.2007, Kjernefysikk

Maxim Lunev tatt opp 25.1.2007, Teoretisk- og energifysikk

 

Ny representant for gruppe B i Fakultetets forskerutdanningsutvalg

 

Representant for Gruppe B - midlertidig vitenskapelig tilsatte (stipendiater, postdocs) i Fakultetets forskerutdanningsutvalg er Håvard D. Enge fra Institutt for geovitenskap/CIPR.

Dersom noen i Gruppe B har saker de vil at skal formidles til utvalget så kan de ta kontakt. (Dette gjelder selvsagt også gruppe B-representanten i instituttets forskningsutvalg.)  

Håvard Enge kan lettest kontaktes på e-post havard.enge@geo.uib.no, eventuelt telefon 83396. Kontorsted er CIPR, Realfagbygget 4. etasje.

 

 

 

Personalsaker

 

Utlyste stilllinger ved IFT – uke 6

 

  • Postdoktor i prosessteknologi.             frist 20.02.07
  • Stipendiat/Postdoktor i prosessteknologi         frist 20.02.07
  • Postdoktor i eksperimentell tungionefysikk       frist 22.02.07

 

Mastergrader

Avsluttende mastereksamener

 

Navn

Tittel

Veileder

Program

Dato

Kenneth Aamodt

Gamma and pi0 reconstruction by conversion electron-positron pairs in the ALICE TPC/ITS

Dieter Rörich

Fys

30.01

Johnny Bjerkås

An investigation of formation damage mechanisms of oil based drilling fluids

Tore Skodvin, Kjemisk.

Petroleum

07.02

 

 

PhD grad

Innvirkning av bergartsprekker på oljeutvinning

Eirik Aspenes   

Eirik Aspenes disputerte fredag 2.februar for dr. scient graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen:

”Wettability effects on oil recovery mechanisms in fractured chalk”.

 

Link til pressemeldingen:

http://www.uib.no/info/dr_grad/2007/Aspenes_Eirik.html

 

 

 

IFT Gratulerer!

 

 

 

 

Formidlingsnyheter

Nestleder benytter denne anledningen til å gratulere Jan Petter med fin kronikk om energiproduksjon og bærekraft i  BT. Det var også artig å se at Dagsrevyen i går hadde reportasje om Thorium, og at dette alternativet nå skal vurderes seriøst av regjeringen.

 

Publikasjoner fra IFT (registrert i ISI 4 ukers periode frem til 28.01.2007)

 

Kommer neste gang i uke 9

 

 

 

 

 

 

 

------------nKfOvyn7tT2nLuG7Mz2xtb Content-Disposition: inline; filename=image002.jpg Content-Type: image/jpeg; name=image002.jpg Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT/posten_uke6-filer/image002.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkS Ew8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJ CQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCABYAZkDASIAAhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEA AAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQAAAF9AQIDAAQRBRIh MUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3ODk6 Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZ mqKjpKWmp6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx 8vP09fb3+Pn6/8QAHwEAAwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREA AgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSExBhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAV YnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElKU1RVVldYWVpjZGVmZ2hp anN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3uLm6wsPE xcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwDG ooor3T44KKKQkCgBaKsJp97Iu6OyuXHqsLH+lNlsruBd01rPGvXLxMo/UUrofLLs Q0UgOehzS0xBRRRQAUUce1GRQAd6KMj2pMj2oAWijIoyPUUAFFJkUuR7UAFFGR6i jIoAKKMj2oyPagAooyKMigAoozRkeooAKKMik49aAHZ5pQxpmfcUZ96LAShqcGqH I9aXd79KVguThvxpwNVw49aeGHrSHcmBpQ1Qhx604OPWiwybdS7qiDD1pQ3vSsBM GpwIqHcPWlDe9KwE4PvzShveoQ3uKdvoGShv8+lODDNQhqcGpATBqUNUIb3/AFpw f3osBMGNLmog3uKUNmlYZMCKdmoQ3vShuOtICbNLz7VEGpdw9RQKxz1Haj+daOi6 YNSvD5xZbWEb52Uc47KPcngVs3ZXYoxcnZDtM0WS+iN1M5gskbBkxlnPog/iNbVn cWdvfWVrp9tHEl0hKTuN8zHJCgk8LkjtmonuJ9SlU6d5tpqNkWEdnnA8sdk/2h39 eay7vVluJrOeO3S2uYGyxXlSc5BC9vpWNnLc6U401df8P/kbEF1dz6xcRS3T+ULc uN8zFFcY5JXHSmpcX8fieWyjvLmGBW+RZH3A8cDLZ4J6H3rZHgjU7yWSVdaQxfdG 1COG5I9O9VbvwlqGiW9zeS6tE8MMO4AxklgD8o54yDWSnB6XN3SqpXs9730/zMwS Wes3NxBd6eY2iUs1zAArpjg716Ng/SsfUdLm04xuWSa2lGYbiM5Rx/Q+1PW+MmnN ZwxObu6mzNJnJk9FH4/nxW5bfZdPsBpmplFZlL3EA/gHY+0gznHpxWusNvuOe0ai 1+/9DkqKtalYvpt/JbOwYDDI46Oh5DD6iqtbJ3V0czTTszStM/ZkwZPwQEdamw3r J/37FV7XZ9nXIXPPVjU37v8A2P8Avo1m1qWth2G/6af9+hR83rJ/37FN/d/7H/fR o/d/7H/fRosA75vWT/v2KMN6yf8AfoU393/sf99Gj93/ALH/AH0aLAO+b1k/79ij 5vWT/v0Kb+7/ANj/AL6NH7v/AGP++jRYB2G9ZP8Av2KPm9ZP+/Ypv7v/AGP++jR+ 7/2P++jRYB3zesn/AH6FGG9ZP+/Ypv7v/Y/76NH7v/Y/76NFgHfN6yf9+xRhv+mn /fsU393/ALH/AH0aP3f+x/30aLAOw3rJ/wB+1ow3/TT/AL9im/u/9j/vo0fu/VP+ +jRYB3zesn/fsUc/9NP+/Qpv7v8A2P8Avo0fu/8AY/76NFgHYb1k/wC/Yow3/TT/ AL9im/u/9j/vo0fu/wDY/wC+jRYY7B9ZP+/Yow3/AE0/79rTf3f+x/30aP3f+x/3 0aLCHYb/AKaf9+1o+f1k/wC/Ypv7v/Y/76NH7v8A2P8Avo0WAf8AN6y/9+1pfn9Z f+/a1H+7/wBj/vo0fu/9j/vo0WAl+f1l/wC/a0o3+sv/AH7Wof3fqn/fRpcp/sf9 9GlYZL8/rL/37Wl+b+9L/wB+1qLKeif99Gl+T/Y/76NFgJPn/vS/9+1oy396T/v2 Kj+T/Y/76NGU9E/76NFgJfn/AL0v/fApcv8A35f++BUX7v0T/vo0fJ6J/wB9GiwE uX/vS/8AfApcuP4pf++BUWU/2P8Avo0uU/2P++jRYCTL8fPL/wB8Cly/96X67BUX yf7H/fRpfk/2P++jSsBLl/70v/fAoy3Zpf8AvgVFlP8AY/76NLlP9j/vo0DJdz5+ 9L/3wKT95/el/wC+BTMp/s/99Gk/d/7P/fRosFzBrpIXstO0mxtb2S4iFz/pMrwd T2QH2xzXNHoa6/U9wvpYINWs4RGVj8i4TptUAHoe1VU3SHR0TZm63e5EEaQwLhcp cxyl5HU8fMf6Vk2cfm31vFgHfIq4PfJp+o+QdQmNtjyc/Lt6dOce2c1Y0BlXxBYF 8bRMp57800rR0Jb56mvc9dj+028zGGCRvJRgFVvkfJGD9arapZy3VpeRyJO3mo7E yMMLleFA9M1cSa4a2laERw3L7ljZlO0MDgbvbFPllkt0QyDceVkcDpgc49cmvMvZ n0DScbPY8KBIwQSD19MVuaXZWWqiaW9lulZAZJ7jcu0DPGc8kmsi5ZGupmTJQu20 nuM8VY05Emkkt5ZRGsifLvbapcdM+w5r1JarQ+ehZSs9TRvmt7/QhLbGQjT5vKUy 43mFvu5x6HisKuli/sz7PqltYsSv2RiWJz5mzB3e3Nc1Sp9UVWWzNK03fZkwHxz0 xWjJp91HpkOoMrfZ5XKKQRnI68VjwTRrCoJhz/tE5rqb6ZF+HWluTDj7VL3OOpqZ tpr1HTipJ36L/Iw/m/uyfpR8392T9K3h4RmSWBLm+06Dz0V4t8py2R0xVWDw7dya 1dabKbSF7RDJO7O21U45/UVPtI9y3RqLoZnzddsn6UsaSSuEjjmd2OAqgEmtD+zL SPUrCOLUdPuYp5gpZXYYx1yD61taxYHTPHVmmlyWUU00gEMeSdhx/EPehzV7IcaM rXfdL7zlXSSNykkcqODgqQAQab8392T9K7HStNGrP4il1CSya7XKF2YgIw/i9hXL S6c0OkNqXmWrQC4NvkM3LYzn6URmm7CnRlFKXR3/AAIPm/uyfpSZb+7Jj14rUsdI zcaPLNJaCG+k+Xcx6A85ro00KyHxDa3LWLW7BpBbhuV+UcEeueaTqRRUMPOS+aX3 nEfN/dk/StOw0K/1CxmvIgqQRHBaVwuTjOB61S1iKLT9WuLYTWjhW4Mbkge1dTb2 CXXw3T/S7OMfaDLl5CF4B+X/AHqJysk11FSpc0pJ9EzkAWxnbJ+lLlv7r/kK1rTw 8JbG1uby/sbMXYzbpIzZcevtSxeFdRl1qTSytqsyKWzvOGHXIp88e5Psp6abmPlv 7sn6Vo6Xot9q4ma2UKkQBd5nCqM9s0apoc2meSGlspncEsIpC2w+ldB4d0trnwbq 0RmtYjO6/ec4XH970pTnaN0VSpqVTkl0v+RyDq8cjIyvlSQcY6im5b+7J+Qq/Pod zBpaagfszRPMYQA5ySM8/pUj+HL5V04qtsxvv9WA54+tVzLuZcr/AK89jNyx/hk/ SpPIuPLjkaCcRyHarFQAT9a1NQ8NixhkYX9hLNEcPErMCD7etTXKasfDelJM1s1j 5/7pATuUg9z+dLnWliuS11LoZWoafdaZePaXKMJUxnaQRzzSw6ddXFhc3saMYbfH mHIB59BXSeJtGuNU8Wai8Zt44YY1eSWViAo2j9araTC48F66oWMksmACcHkVKneK fXT8TR0oqo4vbW3yOa+b+7J+lGW/uyfpV3UdEutMECzi286VA5jDnKA9M+9Jpmi3 eq3n2eFLZcAs7s5AVR1JrTmVrmFnzcnUpZb+7J+lLlv7sn6VsXnhmSGwkvbS6sru GE4l2MwKZ749Kkt/CV1Np8V1LcWNu04zDHJIQX9Knnja9y/ZTva3mYWX/uyfkKMt /dk/Sr2raJd6PeC1nW3ZzGHyrnv2/Stzw3oMV/4f1Z5vsaTEosTOx/d46k+gOaHN KPMEKblN0+uv4HLfP/dk/SrNjZXOo3kdrboxlk6biAKu2HhuW6s2vLi4s7W2DlFd 2Y7j7CtTQtFudI8Z2CSm3eNwXjliYkMpHUUpTSTtuVTpOTjfZ2/E5mRJIpnjZZNy MVPI6jim5b0k/StS70S6kjv9Sf7PHAty6JuY5kbcelPtPCt1cafb3zzWMFvKxBaS Qjbg4p88bak8km7L1+RkfMf4ZP0pfm/uyfpWne+GL6z1K2s0W1mNzgwurnDirb+D 5dssdte2M91CpZ4EdsjHXB70c8RqlO7VtjMXT7ptLbUQjfZ1l8onIzuxnpVX5v7s n5Cuihhb/hXVwu2LP28HG44+6Kii8Iy7IRc3tlb3Eyho4Xc5OemT2pKa1uU6d7cn ZMwst6SfpS/N/dk/StO08M31zqk9iVtomt8mZ2c4QetT3fhS4t7C4vknsp7aHA3R uTnJxj2p88b2uSqc2ua39LcyXhnjRJJIZ0SQZRioAP0pmW64k/StvWY9TfSdJS8e 2eARZgVSQVHTn9KxPs0n9yL/AL6NEXdEVHGMrXF+b0k/Skw392T9KX7NJ/diH/Aj S/Z3/uw/99GmRzx7nOt90/StbxGmfEFwyKSJtsijGc5UVlV19pqyQaRZ3zebhALe V4gC6sn3eT0DLxVzbTTRdKKknFu3X+vvOUuLaa0lMU8bRyAAlW64PSi3l8i6hm/5 5urfkc1rapDd6hB/ar2y20ONscO4ligJ+bnkjJxmtDw74IutbtvtlzL9ks/4XYfM /uPb3pOpFRvJjjRnKfLTVz0dYkuoZTLIHjl2AAtw6lR0HbNV9blW00K4uzhhHbEA ng9eBVewj/s+0tYm1PzmhAiiQDIbbnnA5I9ak1LTF1TRLuGa/LC42kBeEQjpj2zX npJS1eh7jbcHZa2PGRwBTljd0dlRmRBlyBwo966HxJ4Tn0JUuIJftdi//LZR90+h qpAbvRbVLmS0imgulV0LjcoI6Z9+c4NeiqiavE8F0ZQk4z0sM0ZQIdVmbOFsXT8W wBWXXSapdqdC8/BE+osoJIClkj6sQPVq5unB3uwqJRtFFuBnEK4MuP8AZArqNQL/ APCuNMP73d9pl7DPU1ykWzyxkJnvkmtKbVXm0K30lkg8iCRpFYM24luuaznG7XqV TmkpX6r/ACN7xkX/ALZ0vBk4tYegHFaeuazHpPjXVBc201xbXNuInRCARkDkVyGq axJq11b3E8cCtBGkahS2CF6GrcviY3Or3Go3en2Fw06BGik3FRjHI9+Kz9m7K66H Q68eaTTtdr8maN5Y6Y+n6dq2lxXkCveLC8UpVuhHNXr8sPixbj95j7RH0Ax0rndR 8RPfW1tbRWtnZ29vJ5qRQbsbvU1Ld+KZLvV7PVGsrJLu2YOXQsPNI/vUckvzB1af Tunt23N60LGTxj/rOEfGQPU9KynL/wDCuY+Zc/2h6DP3apWXiWayvr65NvaTJfAi eGQttbJzRY+JDZ2txZvYWNxZTS+b9nl3bUb/AGaOSS6dg9rBq1+jX3u5sTlzpPhP /Wf6w54H97vVy33f8LbuPv7fMbsMf6sVy+peIJtRuLSQQ2tvHZ48iGLIVOc1Ym8V TSa5Bq8dnZQ3cWd7JuxKSMZb8KXs5W26MarU7rXZx/BWMy9Mn2+4x52PNbsvrXQP v/4Vmv8ArN3270Ga5/Ur6LUb17kWttbF+THEWxn1qU6vIdBGkbIPs4m87dlt2a0c W0jCM4xctd0zZ8TF/sfh3Hm5+xjOAP71dfbsT4zYZbIshnj/AGa4W28U+XZW1rda Zp96LUYheYNuUenFLbeK7qPxBLqsggaWZDGw5wq4xxWTpyatbube2ppqV+qf3Icd 2Wxv6nsK39Mz/wAIlrGd3306gVzvyn+7+Zq7b6k9tpt1YosZjuCCxJORj0q5JtHn UaihJt9n+KNO5Lf8IPZ/f/4/G7D+6at3921jZ+HbrYzeUpYr61n6fqV5Y6OynT4b qwaQkeapKh60PEF4yW+iXE0URlEZcwsMLg9Bj0rKz5rebOyMl7NzTs0o/g1qMkTS datdQuLW2ube6hQzEswIbJ6VHeFv+ET0U/Nn7Qc9KpzeIN1nPb22n2VqJxtkaLOS PSqkupvLp1rYlIhHbOXQgnJPvVKDM516euurXRW1vf8AI7PxSrXFnex2JIkikV7q NR8zrt4P0FZ/hKWCLS76S7UmFZELbgPXg/nWMfEV1/bbaooiWVxtdMnawxjB9qgX VmSzvbSOGFIrtgzAE/L7CpVN8vKayxdN1/bLz0/L/g/eSa9DdwazcfaneR3O5ZFx hlPTFWvDJbztRzv/AOPOTqBVC41WS706CznSJ/IP7uXJ3Aen0pmm6jJpd358IjYl SrK+SGB7GrcW42OVVIRrqaeho6Tn/hHNe+9ny4uw/vGpPEefI0XG/wD49BjA75qr da951hLZwWVpaQykGXys5fFWo9WvrfT7OCfTIJlCj7LLLGSQO2Kmzve39WNVOm4e zT6b2/vX/UTxaW/teH7/APx6xZ4+tLouf+Eb17O77kfUe5pPGJzribyu8W8Yb2PO aoaZq7aYlxGIIJ4bgASRyZwcdKaTdNWCc4wxUnJ6ar700a8Qsj4Qsv7QNyF8+Tb5 QGc+9WLHULa98R6RHZiYRW8RjzIBk1h2etta2slo9pa3Nq77xFLnCn2pV1xo9Tgv oLS1hMIwsSZC/Wk4PX5lRxMFyu/a+munmavipXmgt7m0ZjYIWjMaD/VyZOc+5qtf 5PgzSfv/AOtl7D1qhbazLbLeRlIpIbvJkjcnAJOcj3qKbUnn0u209ljEVuzMpBOT k55pqDVl2InXpycpX1krW87r8LI6WLd9p8J/e+4M8fzqnoJb/hKrv73/AC37fWsp tZnYaft8tGsVxEwzz9auP4mf988Gn2VvcTKVeaMHcc9aThK1rFrEUnJSb2af4Jfo SxE/8IJP9/P24dh/dFP8QE/8JFZfe+5B2+lYy6k66O+m7Y/KaXzS2TnOMVox+JmA gaews7ieFQqTSA7hjpT5WnexCrU5QUW7aL8L/wCZsSE/2h4q+9xCcfkKztN3Hwdr HD/fjxx71V03VNR/tK7voIFuXkQm4TaSCvvWob03ng/VGNrDaw70WNIlKgnIJ+tQ 046ehvGcKl5J9J/jcra6W/sbRcbv9R2xWDub/bx9BVi71N721tIJEjCWybEIJyR7 1T49F/M1rFWVmcNeopz5l2X5Iky3+3+Qoy/+3+QpnH+z+Zo+T/Z/WqsZXOSrU0PU Y7O4eC6J+x3ACycZ2MD8r49j+lZf50Guhq6szpjJxd0dXew6hfauLKWQxwBTLLOS CvlkclT/AHSB0962Ydeex1C30qaCS5sYwS1sjBnhwSArnoQAM4965LT9ZWO1FhqC PNZg5RkOJIf909x7GtYWMl2mqSWk8V1HfEP5sIwyndkqydQD7ZrmlDpLY7adT7UN /wCtDvU1vQHmEkdzFbXar0MeGwexwORVO+8T6HBMs8rGeWAlsWylwCeMsOMfjXDW 8cdtrV1ErSm2itWjiMzeWT04BbGO+KZp8t7H4gla3aQC4Qq7IvmgZHGcDDEVmqEd 7nQ8ZNpKy3NXVvEv9oXxtrhEtrKaMOiR5dZGJ4LgYz0PTvWbp1lcWV5NGLlf7MMW +5kkTCqp/wBk9H7Cpb60iZbafVfJ01oAQY7ZsyS85GF/h5z1x1rI1XWX1BVt4k8m zjOVj3bix/vO3c1tCOlonLUm+bmnv07/APDEOq6h/aN6ZVTy4EURwR/3EHQVSoor dKysjjbcndluHd5QwsmPYjFP+b+7L+a1DEUEYBMGf9oNn9Kfuj/vWv5NUNajH/N/ dl/MUfN/dl/MUzdH/etfyajdH/etfyagCT5v7sv5rSfN/dl/MUzdH/etfyajdH/e tfyagB/zf3Zf0o+b+7L+Ypm6P+9a/k1G6P8AvWv5NSAf8/8Adl/MUvzf3ZfzFR7o /wC9a/k1G6P1tfyamA/5v7sv5ij5v7sv5imbk/vWv5NRuj9bX8mpWAf8392X8xR8 392X8xTN0fra/k1G6P1tfyaiwGvZTNJFtYPuXjkirPzejfmKw4J0hmVw1sOxwGrV +02//PWD9alownGz0NWy1jUdOQpazyIh5KEBlz64NQXd5dX05nuZJJZDxkkVR+02 /wDz1g/DNH2m3/56wfrU8qvewOc3HlbdvUn+b0b8xR83o35ioPtNt/z1g/Wj7Tbf 89YP1p2I1J/m9G/MUfN6N+YqD7Tb/wDPWD8zR9pt/wDnrB+tFg1J/m9G/Sj5vRvz FQfarf8A56wfrS/abf8A56wfrRYNSb5vRvzFaVtr+q2cIhgupFjHQEK2PpnpWP8A arf/AJ6wfrSfabb/AJ6wfrScb7ouE5wd4totTTSzytLK0jyNyzMRk0z5vRvzFQ/a bf8A56wfrSfabf8A56wfmadidXqyf5vRvzFKoZiByMnuRUH2m3/56wfrSfabf/nr B+ZosLU0v7OuPVf++v8A61H9nXHqv/fQ/wAKsWV/BPbj99GWXg4NWPtEP/PWP86i 7OlUotXM/wDs649V/wC+h/hR/Z1x6r/31/8AWrQ+0Q/89E/Oj7RD/wA9E/Oi7H7G Jn/2dceq/wDfQ/wo/s649V/76/8ArVofaIf+eqfnR9oh/wCeqfnRdh7GJWtE1Gxl 821nMT4xlW6/Xipr6bVtSVVu7neq8hQQB+QFSfaIf+eqfnSfaIf+eifnS63sWotR 5U3b1M/+z7j1H/fX/wBal/s+49V/76q/9oh/56x/nS/aIf8Anqn507sj2MTP/s+f 1X/vqnf2dN6p/wB9f/Wq99ohH/LVPzpfPg/57J+dF2P2MTI8b+Dm0Kc31kCdPlb7 v/PI+n0rjs0UVeGm507s6cdSjTrNRD6UqSPE4eN2Rv7ynBooroOM0U8QavGmxdQm 2+hwf5imy69q06bJNQnI9AQP5UUVPJHsX7Sdt2Z5LM25iWY92OT+dFFFUQFFFFAB RRRQAUUUUAFFFFABRRRQAUUUUAFFFFABRRRQAnNGKKKADFGKKKAFx/kUmKKKQBil xRRQAYpMUUUALijA9KKKAExRiiigLBilxRRQBa0+YQ3IDfdfg1t/lRRWdRam9F3Q Y+lH5flRRUI2Cl/z0oopBYSjH0oooCwY+lH5flRRQAuKKKKaVwsf/9k= ------------nKfOvyn7tT2nLuG7Mz2xtb Content-Disposition: inline; filename=image004.jpg Content-Type: image/jpeg; name=image004.jpg Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT/posten_uke6-filer/image004.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkS Ew8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJ CQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCABYAM4DASIAAhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEA AAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQAAAF9AQIDAAQRBRIh MUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3ODk6 Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZ mqKjpKWmp6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx 8vP09fb3+Pn6/8QAHwEAAwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREA AgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSExBhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAV YnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElKU1RVVldYWVpjZGVmZ2hp anN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3uLm6wsPE xcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwCa CyjeUxRzLLcNvWKCJslgMkY9wAc0huraxlSa4u7e0lnGdkzfKCDzj3HArttek0/Q tKsdRt9MhWVk8sSw2+5l7Y46AjNefeKNA1XxBpujNpfh24dkiuEePbyPmX5mJ7nt UWvPlOf2Whq75msBeQpEzNjBA+VgRxz79qdJYXsiiV28ssgc7Twpx0+vNX/D2geJ fsRtZ7Y6fttljzOA8bYGAm0deec9sVS1Hw74yl04AaRDD5TF5ityAGAHUfXFYSnN R92N2HsiQW6RW6GSd9ygqUUZIq5FcLHvhlImgA2GTq2fQ+/NYlyqjQo9SdGN2IN0 kAzuifBIHuDyR9DU/h25utU0xbiOWLazHzG6YY/zwCKrWyTJ5TutE0bT5rDzpo2l ZpGQl2yMDoKyb63sUt5fLZVXaTsC4PHvVX7Tf+H7G4ms1N9bxo8rQ7+HY8H9Ofwr M0O5k1Xw3bidZRJKhjmkc4xkZ49sYGa2VSKVmU0rFzMrMpLqVyeeOPT8KXzGQOPM G5eF9zW7oHh+yk0r7WrB2nLMrOvMYXI24/DNVrnR2uhGsMduJhyu2TGTjvVKF0Lk ZUhukkGCwDEHIJ5qwpR3XO04Xdg8Ypkfhm9+TLQiQjjDZ4PH5ipx4cvUlWFVmlkw XbC4Qe2/ufaocGmJQbZZkYQ6eTLZOJyCdzDn1BFTLZwSjHmTQsY8qZY8BiACce2D VS90PX1sD/Z9vYm7yABdScYPUcfpUOot4wWzt21m58PWBaVYYWzIxaRuAOB1NWmb chpHTroXPkmEs20kMOhAweKhaGWLaJEKlvu5HWtyGxvkntzPeO92kZJIH7vPAOPY 1U1LS7x5cw3itcR5kClOAWPp9RTuKVPsZoLeZtYFGHbFODkA9wO+Kv39lNdxAIHk upIgs0iYBikxwwHpnPFTxRXB06WLyN07Ao77MbmA447VRPsjKz8vOfb2rnvF+o3N jb20UBaOaSTBJ7HBxn9TXbyWf22NLlYys7FUPynC49K858Z6J4k8QeIftEWizvGE VEkjwoYLn72T1yfyrGs3yaDVOz1Os0GK5m0bTTcLOGkgBaR1yxx3I962RaxljuWd /mzxHjFS+Df7WHh2CLWbM2txCBEqtIHZlUABiR3PPFb+KqLaRcYJHOfY1bKrZ3Tg cDJCj8KwfHfhfUfElnp9tpsTIYDljO+IwMY6dST6+1d7HFsYnJP40jzqsmzkkDtV XZSSXQ4PQ/BEOnaRa297p2n3N9HFsluDGW3/ADHA59sVpS6Tb2Efmf2bZIGbGI7N P8K6bzlACtyazdZtzqVrHEkzwYffuHXoRiptcdzYMKYACrgdtvFOwayItea4iEtv p1xIhPysSqhh68mspfGc010kEWjTAMyAu8qgBWOM0roVzT0HQo/D8FzDBPNcLc3U l0zTHJUuc7R7DtWjcRG4tpYHJRZUKEocMARjg+tS5xnj8fWquo3b2em3V1HF5rwQ vII843EDOM9qduwHKn4ZaI9q9vLc6lIJGBZ3uSWOBgc1Jb/DbQrRVRHvDGowqGbC r64A9azdA+JN9rt1bImhpDFJcRQO/wBqDFA4YhsY5+7XoJ5GKFZiaR5V8UNLh8Oe CEm0yWeGQTpbZZ8jY/3s5+nWuP8AAd/u0u7gebfB18px09cHqeB0r0T4zsI/h3JI UDhLuA7T3+b/AOvXjHh7WZdMmhWO1ggmVxucjLSA9j6cZrCtpG8UY1Ek0e0eHbie 71eCGzmMW2J5CkyHDJ0z+bD8jW8/hOXBaDUWglI4dYwdvriuX8A6yNV1OUxki58l ghdPlMYYZI9eeK7W7uNUgeEJLbMJJCpJQ8AKT6+oFaUp3jdG0dh1roSQ/Z3nnMs8 BUrJt2nA7Ee9a/HSvO77xZr0TyLHNp4KQSSEBCTlASR19qpv4t8QNdSRrfWyhJNv EI6EZFW5NlHetoNi+qHUWEpuC4f752ggDt/wEVPqGl2WqJAl5AsqwTLcRg/wyKcq 34VzvhW+1DWvD9td32pOLmV5UxHGqgkMQOMdgKsa3Hd2ek311HqV2ZLa1eVV4ALq pIzx3pJgdNjnPWmhF8xn2DceCcelchb2V42k3M82sXzmW1SRD5mPLYjccYHvj8Ko 2tneS+MbjTm1fUJLaCG3uNjS9d5k3DPpwPypgd8FVSSAAT1I707I9f1rKGkWeEz5 rZPeZjUMmiae0qOYScMRzK3c/WmBs716bhn0zTDcQp96ZF78sK4m8srW9ttRuY7E 29/bXIs4sSnDBGDbh7EE/lXH6kLqLU54bdpmXzbYIoBIAa7KtzjoU4PtQx2PYhqV ipI+2W+e48wUPqVkgBe7gUE4BLgc15h4w0mK1v7aKxgdEQ2afIucg3HOfwzn2rQv X/taXxE7W3lrFCsESAfKdkrjeOOpwPwqXcR28uv6TAcS6jbJj1cVFd6vAkcc0IE6 SAMpVgBt/vAmuDm04v4U8Q3E0BaSNbwQKy5Yqy4GB1+ldVpcSx+GdHWTbEy2MK4k 4wQgz+NMQn9vyvMwawjCIPvicHk+2Ky5PHejXDtHDfaY7Rn5jJdYAPPHA61qLd2E V0Fe6t0YckA8149ptvaLcSGPTI3JDMTlATlj+nFIbv2PUdCv7fXNInstKu4rmKNW ijk3Ydl6byD05JA9Rg1em0K7lVkVBEpVF3A9Nveub8PX+p2Om2h0m30lYLiGJkZo njcjcI8MOvHrWnYeJ/FF24X7Fo7EPtYfaGVsBsFgCORiojayuLQ7Ytk57VV1EBtL vAzJtMDgl+mNp6+1TnGTioL5lFhcl9hUQuW3LuGAO471qI8e8JS202oQy28cCp/a Ni6oibDGPLZSR/eHT869s714to3jq7vtesorfT9H+wvqFtbo6W2xykoLbh6EYxXs 5yCcYqIjucB8aFVvhrdF2CqLmA5xn+MV876c0qwFisZGc7pH5J44H5V9FfGOKS4+ Gt7FDG0khngwqgkk7x2r56h0PUFVHj0y+mPQEW5+X19qp2tYxrRuj1T4W3LDxPm6 ISNrOWQqBwg3LhF9hknHvXrbalog3+ZdIPLALb2I2Z9fSvGfhqbvTvGUVzqFvLY2 wsZUL3Pygvlcde+B0r1fUIU1fTr6K3vbTF4ibZBIDtwR19elZ01yqxpT+BE8+o+F raUxzz2McrDcQ+AxBpo1Twk8jIt1ppc9QGXJxWdqGhz6rrf2qaS0cxRyoFC87HXC Zz3Hesf/AIQbUUvRdeXaOnnLJsHUADB/HvV2ZZ2EWoeHWCtDeWeEyy+XIMDPXGKm S80Wfeq3du+MhwJQevY1jeF9DbQ7BLa5tIzL5kh3ogICliRk+uDVnSrWOw1fV5J7 dFW/u/Ph2x5LqsaqSfxBo1QGn5mkEDE8AB4A8zAxQk2jnDJcW+SMbg4yfbNV5r6K 1kna5sFSzhiVxcED5yTgrt68cH8arRa5oc93aWixxNJPnaBEMKQAeTjg1MqkYy5W 9QNVJ9LA2rcW5/7aj/GhpdMAIM1vjr/rB/jWNBBYxavJJFpMbRtatItztXY7bz+7 x6nrWa8Z1eXQLufRY7cTWszXUbKMW7ELtVvU54qwOpVtKdxiW1Z1/wCmgNTBrHZl Wt8Z6hhXOX3h7R7uxW1srS0jSG6jlkZVC5Cne3PWsTQxpn/CXamkgtio08BVVQIm G5juUH+LBwfpUSqKLswud8hsQWCyQ5PLYcH8+aUfYXKlXgOOmHFcZ4bsLOy0XTYx pdm80u1JWY/MqsGPP4AAVb8QeH9LttJupodOhWRgiLsU5454xVXuB1G2w3bswE9c 7hWdqlktzJwT5e0cKcjFM/4RXQ5FCvpcH3VB6jr+NM1OG4jjS2smNvDEqqvlvg4x 0qgKCaJGspGyTBOa8lt9AhjEqyXUDMWyArDgZbHOfevTU03UBNIxvLlt2Aoe4JAG D2rx7RtN1K4t2DRxMuSwxGpP3mGajWwHrGuMug+HbWS5fOoRW8cfkk7mVSwOSRwc Muc+1Yltr01v4bTWbTyDd7yjA8sMsBlvY4J/KuH1bUFaGytbjVtRlijXc6NKS0TD A28jNQx6nHHEyvJ5yFCipCRkDPXHcjj8TXmV5z5rw9DmlWSbSPddB8UwayrK4ERj iWRnLYD5OMgemRW1ft5emXjjnEEhx6/KeK8K0XUo5rgmCV5JHh8z9zzJvzk8NwO/ Hqa9sjuRdaAZ7VslrUlQSCVbZkBveunCVp1E1PobRd1c8F8H2txAdGaWGUMdTsJS ChyqgOGJ9gT+tfRePmP1r550Dx/4p1G/06O71VAsl7aRskcCLuR2O4E4/wBmvocn DN9a64qw+hk+Jb7T9N0Ge71WOWSzj2mRYkLN14OB6GuHb4geD44t8OianJGZFjBM BUM7DKjk9SOa7bxPb3d54duobBEku22mNZCAuQw657VyFpoHiGaCKO7s7JJE58wy ghmHfH4US3Hchk+IegQeUq+FbotJGk6CRUG5HbYp5PdiBTE+I8G65W28IAG3ExkD SoDmIgOB+JFar+ENTvZCbiLTAuU2rknG0gg9OxGam/4V+XjuEaW2UXHmeaUhJyHI L46dSBRbsF2YU3xF1gW8DW3hayzcvNHEhueT5Qyx4HT0+lOh+IXiS41w6THpmlxS K5VpTI5XAjDnA79QK31+Htsq2oe9ZDaF2hKpjaXGH6nnI/KmL4I0q3vTef2tJFdM cmZZEB5AU9fYAUtQJdK8S+JdRsDfHS9PRRJJH5AuGLko2DzjHrVX/hLL2XU7T/RJ HbzTFGkUgCsW6BiR0HP5Umu3Uvhe0W1tomks53wZlYEs7/ez3BPXI9DXOeHZLiO+ huEj+3TR5nWOGTIbHB5PcdvWvLxdeXtYwi9OoJmj4o8Uy381zp82mTW0kQVUBkw2 T13DoR3BFcpa+If7H8Q2UMEYkW3kEhjD8kMDuIz1wcnPpU2vMNR1C4ubO+aW0SXZ M82QwdQT5e369vYVyZtWvNYZ0aSOVVCqsZxtQg8sfTAz9Tiue/NVcpMznJp6HtXh zx5p93pluuoTk3gB8xVtmA4HLcdvet5fE2gyWn2oXkf2Zhv84xnYRnAOcV5R8P3K TNLbTvN9qjaz37N32WQsSBIO28AYYcV11xaappHhLR9Ok2/ZLawlt9QREDfPsHlk ewYHmvVozl7O8uhpF3VxPEXj2xs/tFvZRQNEokid/wCLfgHKgdVx39a8ktNa0t9R ilNm1xcgNIqCQpG5z0z25Gak1TXEF0tukgdp2CRK4CsgcYLMfr2FcnqGnx2cEM1r dG4t2maB5ANueAehrlhB1p3qadjCc3ex9BfD3XbPXr7V/tjWw1R5d8kUROFRQF4P Qiu+FnbOoAy2O4bPNfL3hJ0tbxbsqIbeaWLzFBziHd849sjr9K+h4fD+httuLSBk EhwDFM68AemeK7qTVuVPVGlOalG5snTosn55uf8Abqhqd2tkQqQ+awwDuY8DFVW8 OWhuDIlzqURwo2pePtPHoT1q3d/ZrQIJ5tq7QqlzknA71sWYD65fb5WNlbqqqSpB ZieDXi4S/m08vBDeqd6ggzBM43cjH1r26fVtK23AWZmKIwO2M4HynvXjuhXS2BeS +vrW4tygGYXaUhySRkdOm7mpd7DVuoy8fTtW1e7udG2SREBXhdvLblwqEqep5PA7 Lk81m2dmYIgVDCOBzl2A+Y7j932JHesyaeS5Espto1divlGIYywwCcewq5FcKwdY naGRGUs0inacngY79RzXnVoyt7p5spKRtaPfTWEMsK2sMt3PN5ZZyMsBzhu2Oc5r todT1Sx1ayjWS3lgl3GWGxGRJGBsJPfgHPr8teYPFMILiKDTJo5Q6NcHBO5ScHHo uRXR+Hrua31FWSOeOeIsXa3wWK5G0Aeo6H61g21qnqdFKdvdZW0HwT4gguNNuH0i 4VYr61k3OoXEcbtuP6rxX0Y/DkZHWvmzSpNbkvJp9R1S9mjjntvJBuiQpa4UEED1 X1r6RfBduO5r14O5umrGX4juLu10KeWxkjjuN0arJIm8LlwCdvfg15bL4s8Uwahq tteeI4rZbOeOCF0tUG8vjG4Hp1r03xZbSXfhW/ghtZbqV1XbDDII3Yhh0Y9PX8K4 GLw7qslwXHg8OzndJNqWqKzSen3R1HrTkHUz4r3xLql3Ci+NLvyniLkRKqk4JGQQ OBSQ2WqXOo38V3r2pTwKsnkH7aV525QcehzW7a+FfGMd2zx2/hu2tCSVtiHk28Y+ 8ACeeaztbudQ0m4XTLp9LEmFLyWlqUC56YLHnOMYrGtWVKHMym7K5hanpGPJR/ts +bhSzNcu/wC78hSc89C+fxqvF4chfxdLK2nzPpySqYs72XaIgB/49n8a67S3udWW Bn8U3Vo0kqxJFb2sZXLZAGSM5+Un2re1LwvJp9n5r+LdZd0O5UknUKx64woGBUxq xnT5kwv1PPA/9l2kdjLuhnDsWXdvKhsBRjsB29M81NpryaTd3DaZdSskOW3R/KGU E547+mO1F/qK3V3GbeCOCJZQkIaQSGQt94s3VgWxx7VDYRQn7XE7osSjieDKv83D bM+6n5T1zXiOzm3czvqM13VXu7GGQ7ZI7T51swApDt0dmHXbnHPNcudcNpHPAba3 luWOd6lsKeMD3AH4c1q7XjXDRkAxtmZxlVCnLEj1C8AepNc9NYzrHPDHIouHi8+W SZwDED2x2JG388V24flnfn1MZyZ0nhLUxFrlrrkrs0kUXliCL5QSPlQH+8B1574r 0DU/H2q6f4hjuI4Xm0t4/wB9ayxhXj7YXHJ7Ek8YI9a8ns1uNJt2uXnL6jAI2aMc CIHsf04q1q81758Ul6XL3Kj98knzuvGUUdunftj2rRTmptR2HGraNiLUrmPWvFry bY7C1lleZHYbzFxltx75PA7DNUFuLBIvs1nf2zb7tY988ZxIrbgXP91Rgcdc81Hd NYy3ENg4fMmDIVc7t+T94+w4qpDplpazukW27kCiE+UcgyHnd9AeOPSt42dnLQhS W7Oii0K81bV7ePTbGGeMyqJII7orE2OCwbqBww+hr6NtdBhtbC3tbaa5t0iQABZN x6dyev1r5fs43OptYG9jtrqJFWErny5pAcgEjkbhnn1Feg+EY31C8ltjqWp28YtI JyY7ttwkZ3Vhk544HHtWtNtbm1FpK57G+ly7wU1G4UjsQCDVe901bi4y4aQ4UE/Q YJrzfQ7zxHPpDXI8WXnmLJMiiSFHX5JCi5454rvtTt7iWFZJr0RwxR7pJt2wfd5Y /qa15tDXm7Hnl34z0/S9R1zStRiLX1vMyW6Km0NGeOT6gHOe9cevhtYdOG2C5c5Q LhyuRhuf1H51i3j3er+I2RGeY3QIaVoy58sZIf1xxnjtVyxjF3YsralFeu7hibqR gV2grxgjjnj8aw53FXfUhTu9Tl1vPtGoSmWAMzne5YngE549OavWxBjA+1Ltyd5O d69gAOn40UVdVaWOOcVdmj/a2oiH55DHFcfJuLfNgcAfT3966HwdDcXNjdXkMUtz cLKh2wOMuvOQV6ngYJHqPSiiuPlile3UqirzVy/o/wAO9dtJbhp7qxtUleIkXE+G /dyiQHHcYGBXsdx4g0WCRzPq1ihB6NMOOaKK7oaLQ7VFWOe8S/ELRtP0G9m03ULW 7v4490MJBKsdwHOO3NeZL8YvF8tzPbx2Gm26xrIRL5DEHaCcDJ74x+NFFMZmTfFv xzNpFzd/2hbwPDNHGFitgMhgxOc+m2jUdf1W+tLC9vrl7meWKNi+0YmyxBHHTHT6 0UVz4uKfKmZVHoRNqEkjyQbWRtrIqo5Uoynhs/Qfz9aSCO9eGK2vlDTi4Mao07ZR Qmckk8/NyPWiiuL4VZGUG2Pvr+Gygt0HlNOqhV3N0dukjHsAB27mnaY5Er2iPC8m wTSHPyFsnLcegAwPeiis+SPsOYTZR1HXVj1S6unkJiFu0VvEvRgeCSOgPU1gTTah qlgIlhy5JklnbgyjGck9wMfyoor0aUIwgmkSmaVnm2kVcsXeIPctPyvPKg/ofypu tyoZllmlMewdVYMS3AJz6UUVMIp1EyItuVmZGlX6/wBpJJ5ck8j5UKOr8H8+31qu gvYpVjVGiI+aUL3IJ5I9qKK6/tnRLR2NbRLY71uba4aO/jkBScEHg8YC92JPFe9e EZNN8Q7ZbW9ubLVbaER3VnNCnmDGeeQCRnPP9aKKz5nzjpSbujXh8Hy2dr5FtJaN EWZmTYydTkkYPUnk1yfxMl1bRtQh1qwlmjRbZrW42xmSMkgfMVPGccZPpRRVzScT WastDyTV5lS8z9pvUu3QN5j/ALscrgkAdBjjHvUOmeGdVv3ZotBuLzcu4hSSF/Lp 1oorCMnGCSOZfEf/2Q== ------------nKfOvyn7tT2nLuG7Mz2xtb Content-Disposition: inline; filename=image006.jpg Content-Type: image/jpeg; name=image006.jpg Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT/posten_uke6-filer/image006.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkS Ew8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/wAALCACr AIUBAREA/8QAHwAAAQUBAQEBAQEAAAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgED AwIEAwUFBAQAAAF9AQIDAAQRBRIhMUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2Jy ggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3ODk6Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1 dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZmqKjpKWmp6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJ ytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx8vP09fb3+Pn6/9oACAEBAAA/APBGxkmnlQI1 IYHPVfSlK8AdKcYfkJHUc01UyM5p2QBj1NSRj94pyOD3qQfNPz05NIjNk4+6RzT8 MrDAzih2yhPTHSqpyDnsBViHLBVU4z2qy4Ea8daVQdo+bHoR2qzqO8aLYIcYLMcn 1qhDGzKRjOKh8gYz5f4mrH2eFolwm1x0I70jJHxzgrx8wpot5vLMnkS+WON+04pF tZJOI13D2FaOnaTuNxLKiyeVEWSLOSzZAzgemc1FHpAZvMnmWCLt6k+mO1W7fRV+ Yi6jJKHbghiSfp2rPbTpo9wYIdvGFcHP0qOVHik2gEccZqMqzAjAPtUDDOeKngRo iDgfN0BqQsd3zKfwqRSCoJ4we1WtXwum6fFu5Vc8+mOKyQ8keQrYqyHdzwp4HUVJ t3oGDYye44zU1vEAfMVVlk56jcq/UVpRRPDBHNPOolV843ZBHvj09Klnu1uJAsu2 Qu3CRjYxJ9T6VLc6zHp7GCE27FOpiUYU+gYjJxUUWt2k+Y54NxbJLCJTk1KW0hJA txby2zlcgwhXB99ucg1HNbJJ5bWt7FdBv9UHXazeoDcc+zVVMEInSG/geMOMBugP uKr6npj6egcAvbtjDr059azV8vjnB70pb2+lMbI6mhWIBPXFX9dIRrNQMbYB/Ssb ce9aTfuwCowvcA8mrFtZtdN8oJiP3h0x+Na9pYwhxhxtXhUXhM/1xVe+CKFEU6hR 1JXA/WtDRvAniDXx52naTezxtj982Ikb/gTYyPpXaab8CPEEyg3c+mWQHbLTMP0A /WuktfgJbqo+1+Ibhj3ENuqfzJq8vwG0BV41XVN/97cn/wATWTqPwHljVm0nXBKT /wAsb6HKn/gS8j64rgdd8J6/4bieHXdImexK7VmgfzI0PYhhyPowFZumzCRPsck4 uLWVSqlzyD71h6lpDWFw4jAaHbuRs8kfT26VmEEDPGaax+Uk4qMseg4zWrrx/wBK t1JKkW4/Hk/4Vj49Ku28T3EqIm1nchQGro5EW1tZFRlFsPlwTguc8vntXbeEvhbr niqJLy9c6TpbAeWWTMsi/wCyp+6Pc/lXqukfDzwl4VMTwaZ9t1D/AJZyXP76Un1G eF+uBV691TxBF4m0awtYbFoJyz3sQDFreEDht+QOTwBjk9OhrozeW4uRbeavnH+A ckd+fT8a5ptfsbjxtPaRXH2m60+ERrZQsC5d8F3IJAwo2jPbJrq1YMoZSCD0IpaQ gMCCAQeoNcjrfwy8J66zyTaWltcN/wAt7Q+U+fXjg/iK8v8AGXwe1iw0uR9KuTqt tFmREdQs8fqBjhxj6GvFW+f+Eq3Q04QhY8gbiT3NC2qS5KNtI/gq7q6ebqKrtyBC gGe3Wsh4XRyoU8GtfTXLapCw2lVJbjjGAea734Y6HB4j8fwQ3kYktbSNrl425DFS NoPtkg49q+mJ3eOL91Hvc4CjsPc+1chrMl/5Z05Lea3nu9Qht/7Qd1/eRgeY7qoO QoCsuD9aj0W6XXdQmk0+6uoRbX580BWVpQmV/elhyGJyFH8IXGOa0NN8LXsVrbR6 jq8kksF21072ieT9pJJx5uSSeo4BH3RWinhfRI7KO0GmwGGORpUDLkqzMWJz15JN aqIkSKkaqiKMBVGABTqKKK+W/jB4bi8P+PJ3t4xHb6igu4wowA2cOPzwfxrz0zFf lxnBzinxvHLOiE7CWADDuc9DWjdxCWa6uVl2iMKqp3bHFUjOmfm3A+w61JYYScvs AbG0e/Ne6/AXR2EGr686kCd1toc/3V5b9SB+FezVhTWsur69aTyQPFZWHm/60YM0 jDZkD+6FLcnrmt2iiiiiiuO8UfErQvB2u2+max9oj8+Dzlnjj3qo3FcMByOnpXAf GuXTfEng7SvE+j3cN7bWlw0UksJ3bVkHf0wyrwfWvAnnUtwtS2gEt1GQOVYHNaFx J/o0oGcls5FZbh2bJYmpfMY8k4PtX1p8J4Fg+GGh7VAMkJlb3LMTmuzorndX8c+H tFuDa3GoLLe9BaWqmabPptQEj8cVmHx3fznNl4Uvyn967nit/wBMk/pUY8b64ih5 vCqhD/zz1OMn8iBVqH4g2S4/tHS9U08d5JLfzYx/wKMtXQabrWl6xHv07ULa6Hfy pAxH1HUfjV+o554raB5ppFjjQZZmPAFfMHxRa9v/ABlcajdxssUyqsCn+GJfuj65 yT9ayfCd5DbaN4vsJ5Atpd6S7+Wx4MyMNhA9cmuSW1RtuTsJHfkfnUiI1ujbRyTn jpimtcb4ygByTkVHHFdSZ8uKWQA87Iy2PypHZNme9fX3wz/5Jp4e4x/oSV0Woaha aVYTX1/cR29rApeSWQ4CivJtW8X6n4unMMD3Gl6J2jQ7Lm7H+03WNT6D5j6ipNPt LexhWKwgjtEHGIlxuHuep59TmtmIqsJz+lV2lJcIo3KByakl2xQrN5oQkDHOCawd QtdOvH81tn2hfuyr8sn/AH0OansrvXrRQtpr1/sUYCT7ZQPxYE/rVr7XqV3Mjahe S3QByFfAVT67QMVk+OtNF5o0c+wkxtn868u0fRLW98QxaffzmGykYGaSNgG8vuRn 04qv4x8Op4Y1GE2kslzplyGaCUgBuDhkceo4Oe4INc7uhdcKXTPUdj9PStLSv7Ei VpdUgvpiG+SK3KquPViTn8K7O08caHaQiC3srmCNf4VCDP5GvM1cOeetfX/w0lRP hdoEsrqqJZKWYnAUDPU+1eU+K/Gx8a+IFWFz/Ydq5+yxdp3HBmYd/wDZB6de9W9O dGfYDuI5JzXQx3FvEi75VVj0GetWo7iOYFVcZB6DuKfL8kJCjgZPFcde2hvLmSS6 v544CRmOPgj2Bpo1PTtJxHbWRXKnDFXldsDJ556datW3iMypBK6mNJ8+X5qlC4Bw SufvAHriur0+H7SAX4Oex61bv7RJbSS3fmN16GuC8J+Emm8bvJcxj7NZsxKnrKDx gevBrR8XadosGhyRa5aSXNlaXa7FWRoyrMWVTlecFcZ/+tXAPa/D1mCy6Tf23XDR 37fNj13KaF8N+Ar6RpIdQ1kMxzxLE2w+mNvNWF+G/h24G+18U3UKd1nsVY/mrV5m oKNlc5Ar0i5+JcVx8N9M8HQR3tmiQNFfXEYUl8ZKqvP3STz3xxzWX4WbztOVWA3w SEDHYEV3lnAI7CQmaO3QjmWRsAe9ZyNpsl15dnqcl5cnueASOygDmtG11C7sZLd5 kD2kzbEmU5G70PvXYpMklm2DnIzXI3EUstvNsUeb5nBZsBV9fUn296sixXVdMtbO 5VVS2LGOSJikgDDDDOeh71qWmhWsdrDaiENbRZ2K3zY5yeT3JrobK38mJBEnljPz cU+6cMh3ZqHSLKC+tp3YIWRy4ZhkqV6YPbIP6Vy/xUdIfBklx5fmq9xBv7gBS3J9 uQK8dt57ZsmOCEEnOx0DDPqM0+4u3V+LGyKcAgoQRzzyMHnmqUN8bUMogGCcgLdy JtHpWFv2nBNS4UlSOD9a73wfp5LCTObe7j8yJvRkbaw+oz+WK6C7s7kaxZhsPbxs JHikGVfB4U+1XdP0V9P1M39pPLCqTm4ghLZVGxjPTk44/Cq+rW3lxM58xpriYSOx c7eDnIXoDXVaY/mW0Z/gYZ6024toluBKqhozxj0NbVpaQhA0QB4zgrWnawyyN8wG 30A6VdMYjUAdutYersVRipOaj8NRLM11HJLIEABKKcb856mud+Id+1pFZackqq8u 8+UANnkgAbWHfJOT9K8c1G0/s+4EkY/dPzjPSnpKt1DtJywH51VYorESID6EnFc9 kEc80mQDwTiu/wDh5q8WJNJn4kWQ3No3qSAsifiArfVa9UCRXMKs2ORnpVqKzVgA FIQ8DFZeu2m+JhGuTHzmn6JBI9gmGIGOBVy8tbpEIiXDgZ56ZrS0m+WW3USI0bqd rr/dI4NdHa3UMKtg5Y9D6iqV5feW+9m+WsO+v0u7bKk5Vip+orIHi608L/aTcwzy CVQ4eFAxGM8YzxXMw+JYvFV5LeX0MXlyqBHC5BMSdBz6+9X38N6Bq9nJZJdRW926 ZhJuQfm7ZBPIzXliWV3a6kLQQyfaVYqYsfMpHBB+mK6aw8DavrjTNCI4PJYK3njG SRnA+nH515xsAyM80rx7fvAiprV5reRZ4N6urgpJjhWByOa9v8Pa4mp6bb3QP+sX LL/dPcfnmuvsbhZIwoJBHemXcW+KZVGWZT17cVg6Z4gfRwtvPZyO4GIzsyGNSSX2 rarOZyfIJyojPDD3b6elbmmwBIseZvJOWLdzV6TZbMC7gMzBQMZzmi5sXuFMjNiN RXPX26OPG7vXD+KnLBl64TFebRJ5crKQMZyM+9a1gpknRVUZLccc13s2vyLap5sd uXQ4S5kXL49D/e/GszV/Ft8skVvYzN5cK4LNgM5PJY+ma818toX5GVBxmpCQycnO OK29AtNf1u1u9J0aw+1xxxmeZVKgqmevJHNdF4P1uzTTo7Mp5MwmYggcSK3JH+8C PyNd5pVz/pW3fndyMd66KR8RP0zt71z11am4cHHKcg1dhiYSPO58tGUFi/AUj3rQ h1LSLdRuvoP9pg/GfrViz1G1vLhUt7lZxnIKjjP1ranbbabcAE81xmrTxm7MfO8L vIx0GcCuM1eI3Nq05HyuSR9BXn13F5bW5P3thU8ejH/Gt7QLVRC91JkDaQGI/lUN 1qBkmeVBkx8R5HA9WP8ASqnkTXCh2EKZ5wVHNc8s7Km0KPxqNpTs2DB56EU9LhoR uSR42IwxRivH4V0OjeEvEWoxpcxW32K3JDx3d44hjBHQjPJ/AGvQdMuJYblVlZGm Q4ZowQjHuVyASp7V2nmC5jRkYbmXp2OK57UtRu7e78m0h2n7rSOcKPfHXNZjaRqt 1uMl7CqseVUsxz64PWtG28N20bIZFknIHLznLE+w6KP510+mRbY1ZYinGSCMECtS e4LR4bOSOprh/EN5mRLaD/W3DBFI647n8BTNUtEW0WGMARxJtBrynUxvuIyvAZmA HqAcfzzWrNd/ZtJtrWPPnSKMhDyB6n0qvCGLIgjVmI+6o4rS/s+SYnZGXZfvbYw2 K4D5yu4KPrU9jYXupXsVnYWz3FzM21I0GSf8B716/wCHPh7p/h2MXmr+TfagQCAV zHCf9kHqf9o/gK2ZrmFrnzXRWc8bmG4gfU1h6lI99q1qICscwJQbuA46gexz0rU0 zVcRkbSCrYdT1U98irs8i3I+4Gyc5xWdMZo8iM7D6p1rR0z7USoctjpzgn8a6eD5 Y+Tg+1ZurXqwwszSBUUFic9BXM6TbNf3/wDaM6kbv9WD/Cv+Jp/i2+TT9HkZcCaU +TCvqx/wHNeWzRFtSWFF3CCIKF9TyT/OpEaO3cvd7y8p52DLsfQCt+30+QQ+beyD Trd+lrFzM44wS3arqak8MSxWQW2t0GFAzk/U9Sa8002yvdY1KDT7GIzXM7bY414y fc9gOpNe4eG9AsvBenNbwPHcalKP9KvB0/3EP90frUV9fNLn94DzWdNN0O7HHOKp GTzL23weRIDn0A5/pS6/cmxR9Wgk2yYTOORKCwGMf3sE4+lbemaqv2jybhfLk/iQ +nqPY1sGOEyMwxg9CKtQkW7ZDZ5GDmo7zWkghaUssaqSMk8muZkuX1yYOwxaIcgf 89Dnr9K2XvrPSbA3l5IIYV4B6s5/uqO5rhdf1Zry6Gq3MRhWOMra2znJGerMPU1l aLY3Fwkk6HDP87zuflj9h6nFab3lvpoK6fH5lxzm5flueuPT8Kg2Ssw85zNcyHnP 8Ptiuis7aOC2SIfNtHJ25zWH8LdPFvBea5ISJZd1pbDHbgyN+WF/E10d3dsROcnI NZ17J+6DqfvgNmqIlZl5bt0qS3c+eGzjCsf0qC+nUf2PYzOArTG5Jc9kViF/Mir+ rWv9pWKNay+XPGQ8cqnBB6EZ96qDxPrWlxpHfwQyo3An3bDj/aH+Fakeo6reIDFN ZxKeQQ5fP5cU59NVR9p1G5M23k+aQsa/Qf41Wn8TW6Ax6dCb2XtgYjX8e/4VlSG5 mu1ur1pb2+IxHDGMiP2A6AUTaapmNzrMm+UnIt1fdg/7RH8qLieS6QIAIrdBhIk4 ApLGAMWnbGyHp/vH/AVo6RbrLK91IDz8sf8AU1uKyRjbtGKl1K5t7S6sba0gjt7K CMRRxIo4U8DPqemTWLdZjuZlzwwzVMMZbEdyjFf8Kpjvnr2qxbqcyAnkoR+J4qlq oEviVIQQywWpII5HJA/kK07e0jMIILR5OMocGop3kSNEuIVuCUNuWZVOULBs8jrg dRjvVORrQLmOIwgEgeSSoxnsBxS7YLhF8x7iZVPCvLlQfoaf9rsrNSrKyjBbaz8E AZPAx0FTHU3a1Bt3RYnG5fK43D61TG0kSO/PvVmKF7mPzFRtnOB3NOuUNvaR2kTD ezckf3jW5bxJawqmQAi4WpbbTrm+QzLOsUZ+6Sud3v8ASq+puZoIZAeQg596rXMo mhiuF53rg49e9Z8Zw08YH8IbOarn7ozwau2AJnCnBGV/nVGQM/iHVJSv3RDGOP8A ZzWpbuBDg9O9LcbDEyllKspC5IyCeOKpWkW0iJ1DEIVx9DTpYoVVwI1Vj3FY13Zt qV9FYBd0MKefOzd+yj86vw2EccSxxHhRwVGAB6CmPF5jiNAevBPWtnP2SDYCcAYq DS4ze6o0kgJjgXd7bjwP61qwx/arokki3Q5J9cdvpWqHmIGyRYkwAvHX3+lc+STY 7SeA5A+lVYTmzuB2VwR7cVBHzc4P9w/yqI/d/GrOln/S4x6sP60xAPt+sHub7BPs EWpoiV3AdKTcVkTB6sKlcCMO6DDZPNQqd0bMeT61n2rNJq+qM5yQIFH02nitNQPs 7nHQ8VDZKv2ocdOat3gyxz/dpdJG3R7114bzjz9AMVt2SL9kso8DZJyw9akuSTO3 PQ4r/9k= ------------nKfOvyn7tT2nLuG7Mz2xtb--