Content-Type: multipart/related; start=; boundary=----------OR1JXuXY8Z15b4iLM011iu Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT10/posten_uke10.htm Subject: =?utf-8?Q?IFT=20POSTEN=20-=20DATO?= MIME-Version: 1.0 ------------OR1JXuXY8Z15b4iLM011iu Content-Disposition: inline; filename=posten_uke10.htm Content-Type: text/html; charset=windows-1252; name=posten_uke10.htm Content-ID: Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT10/posten_uke10.htm Content-Transfer-Encoding: 8bit IFT POSTEN - DATO

IFT POSTEN – 12.03.2010

 

 

Fra Instituttledelsen

 

Dette er sannsynligvis det siste nummer av IFT-posten undertegnede redigerer, før den nye ledelsen tar over. Fra instituttets administrasjon har jeg bare fått positive tilbakemeldinger på Jan Petters effektive lederstil, og  på vegne av administrasjonen benytter jeg denne anledningen til å takke Jan Petter for fremragende og inspirerende ledelse!

Samtidig ønsker jeg den nye ledelsen alt godt i de spennende tider som kommer. Spesielt spennende nå er jo å forme instituttet i lys av den ferske evalueringen. Som det framgår av innslag under ’formidling’ i denne posten så går subatomær fysikk også spennende og travle  tider i møte, og det passer derfor bra for meg å trappe ned den administrative aktiviteten.

 

Hilsen Bjarne

 

Nyheter og generell informasjon

 

Per Osland og Kjartan Olafsson blir instituttleders stedfortredere

Påtroppende instituttleder Geir Anton Johansen har utfordret både Per Osland og Kjartan Olafsson som stedfortredere i den nye instituttledelsen etter at Bjarne Stugu har bedt om avløsning. Begge har bekreftet at de tar denne utfordringen. Bakgrunnen for å ta to stedfortredere er å i større grad favne mangfoldet på instituttet, samtidig som det har en del praktiske fordeler. Andre institutter ved fakultetet har gode erfaringer med to stedfortredere. Geir Anton har også lagt vekt på å få et team som kan jobbe godt sammen samtidig som balanse mellom teori og eksperiment, grunnleggende og anvendt fysikk, er ivaretatt. Per vil få et spesielt ansvar mot forskning og Kjartan mot utdanning, men her vil det også være overlapp. Når det gjelder øvrige medlemmer i instituttledergruppen, samhandling mot instituttrådet, forskningsgruppelederne,  det teknisk-administrative personalet, åremålstilsatte og studenter, ønsker Geir Anton å drøfte dette med instituttrådet snarest etter tiltredelse.

 

Konferanse om fornybare energikilder:

 

http://www.sffe.no/conference/

 

 
Fra formidlingsavdelingen:
Bergens Tidende <http://www.bt.no/nyheter/klima/Studenter-bryr-seg-mindre-om-klima-1043250.html>  (Tore Furevik, Geofysisk institutt/Bjerknessenteret)
Tittel: Studenter bryr seg mindre om klima
Studenter er mindre opptatt av klimaspørsmål enn tidligere. Professor Tore Furevik tror det kan ha sammenheng med at de skjønner hvor store problemene er.
* Les tilsvarende sak i Stavanger Aftenblad <http://www.aftenbladet.no/energi/klima/1171945/Studenter_er_blitt_klimapessimister.html>  og Fædrelandsvennen <http://www.uib.no/filearchive/fvn-080310.pdf> 
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_kronikk&id=45844>  (Kronikk av Anders Frugård Opdal, stipendiat ved Institutt for biologi)
Tittel: Et klimaspørsmål?
Det industrielle fiskeriets effekter på fiskebestandene neglisjeres av fiskeriforvaltningen
* Kronikken sto først på trykk i Klassekampen 17. februar 2010
 
VG <http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=593989>  (Anne Lise Kjærgaard, Institutt for geovitenskap)
Tittel: «Jordskjelv» i Rogaland var dynamittladning
Onsdag ettermiddag ble det registrert noe som så ut til å være et jordskjelv mellom Egersund og Stavanger. I virkeligheten var det noe helt annet.
* Les tilsvarende sak Stavanger Aftenblad <http://www.aftenbladet.no/lokalt/1170119/laquoJordskjelvraquo_var_sprengning.html>  og i Bygg.no <http://www.bygg.no/id/51481.0> 
 
BA <http://www.ba.no/nyheter/article5003867.ece>  (Jo Høyer, Bergen Museum)
Tittel: Tenner på studentvideo
Frivillig innsats fra fire UiB-studenter kan lokke flere til Bergen museum.
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45816>  (Kari Klæboe Kristoffersen, Bergen Museum)
Tittel: Nytt råd fikk se museet
Det nasjonale rådet for museumsprosjektet er konstituert. Denne uken fikk de omvisning i oppussingsobjektet på Muséplass.
 
Agderposten <http://www.uib.no/filearchive/agderposten-060310.pdf>  (Seksjon for romfysikk, IFT)
Tittel: Norske fysikkmiljø verdensledende
En internasjonal gjennomgang av 45 norske fysikkmiljøer viser at flere av dem er ledende i verdensklasse på sine felt.
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_notis&id=45833>  - Notis
Tittel: Ministermøte på UiB 9. mars
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøker UiB som del del av et større besøk i Bergen tirsdag 9. mars.
 
Regjeringen.no <http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/aktuelt/taler_artikler/ministeren/erik_solheim/2010/Klimaskeptikerne-mangler-troverdighet.html?id=594701>  (Innlegg av Erik Solheim, hvor Helge Drange, Geofysisk institutt/Bjerknessenteret, nevnes)
Tittel: Klimaskeptikerne mangler troverdighet
Spenningen lå i lufta da verdens miljøvernministre møttes på Bali forrige uke. Lederen for FNs klimapanel, inderen Rajendra Pachauri, hadde bedt om et lukket møte for å ta opp innvendingene fra såkalte klimaskeptikere mot panelets rapport.
 
Teknisk ukeblad <http://www.tu.no/meninger/leserinnlegg/article239207.ece>  (Leserbrev av Petter Tuvnes, sivilingeniør og klimarealist, hvor Bjerknessenteret nevnes)
Tittel: Global temperaturutvikling er framstilt feilaktig
 
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45857>  (Daniel Lokshtanov, Institutt for informatikk)
Tittel: Pris til unge forskere
Sveinung Sandberg (32) og Daniel Lokshtanov (26) mottok i går Meltzerprisen for yngre forskere. Sandberg for forskning i gatebaserte rusmiljøer, Lokshtanov æres for datareduksjon som hjelpemiddel.
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45858>  (Helge Drange, GFI/Bjerknessenteret, og Daniel Lokshtanov, Institutt for informatikk)
Tittel: Meltzerprisen til Drange og Brekke
Professor Helge Drange og professor emeritus Nils Georg Brekke mottok i går Meltzerprisen for fremragende forskningsformidling. Sveinung Sandberg (32) og Daniel Lokshtanov (26) fikk Meltzerprisen for yngre forskere.
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45838>  (Bjørn Kvamme, Institutt for fysikk og teknologi, og dekan Dag Rune Olsen)
Tittel: Underskriver avtale i Malaysia
Tirsdag inngikk UiB en avtale med Universiti Teknologi Petronas i Malaysia. - Her ligger det et stort potensiale for ulike UiB-miljøer, sier professor Bjørn Kvamme.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244405>  (Jerry Tjiputra, Bjerknessenteret)
Tittel: Varmere klode - mer CO2
- Naturens evne til å ta opp karbondioksid vil svekkes ettersom kloden blir varmere.
* Denne ble først publisert i På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45851> 
 
Stavanger Aftenblad <http://www.aftenbladet.no/energi/1169970/FN_soeker_etter_500_klimaforskere.html>  (Helge Drange, GFI/Bjerknessenteret, og Eystein Jansen, GEO/Bjerknessenteret)
Tittel: FN søker etter 500 klimaforskere
Ikke alle sier ja når FNs klimapanel (IPCC) søker etter 510 klimaforskere til sin neste klimarapport.
 
Storm.no <http://www.storm.no/nyheter/for-eller-imot-3151976.html>  (Tore Furevik, GFI/Bjerknessenteret, og Ragnar Fjelland, Senter for vitenskapsteori)
Tittel: For eller imot
Har nyansene forsvunnet i klimadebatten?
 
Adressa <http://www.adressa.no/student/studmag/article1451013.ece>  (Tore Furevik, GFI/Bjerknessenteret)
Tittel: Norske studenter er klimapessimister
Studenter er mindre opptatt av klimaspørsmål enn tidligere. Siri Kalvig mener vi har mye å lære av Sverige.
 
Firda.no <http://www.firda.no/nyhende/article5012465.ece>  (Gunnar Bratbak, BIO)
Tittel: Kan ha svar på drittproblem
No håpar sunnfjordingane at stinkbomba forsvinn
 
BA <http://www.uib.no/filearchive/bergensavisen-dtl_2.pdf>  (Jo Høyer, Bergen Museum)
Tittel: - Ses av 1.5 mil personer
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45868>  (Bachelorstudent Håvard Morland Dretvik)
Tittel: Møtte oljens fremtid på UiB
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen la vekt på at det finnes arbeidsplasser i oljeindustrien i minst en generasjon til, da han møtte studenter og ansatte ved UiB.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244001>  (Jan Martin Nordbotten, Matematisk institutt)
Tittel: Helvetes stort tall
En facebookgruppe med over 20 000 medlemmer mener at tallet 10 opphøyd i 27 skal få prefikset hella.
 
Andre nyheter av interesse:
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45828> 
Tittel: Mindre uttelling for mer forskning
Forskerne ved UiB har produsert 7 prosent flere publikasjonspoeng i 2009 enn året før. Likevel utgjør dette en svak nedgang i nasjonal andel fra året før.
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45830> 
Tittel: Scorer høyt på formidling
Norske journalister er tilfredse med UiBs evne til å presentere gode historier, men savner mer åpenhet om kritiske saker.
 
Uniforum <http://www.uniforum.uio.no/nyheter/2010/03/tener-10-millionar-mindre-pa-vitskapleg-publisering.html> 
Tittel: Tener 10 millionar mindre på vitskapleg publisering
Universitetet i Oslo hadde ein ørliten auke i den vitskaplege publiseringa i 2009. Andre universitet aukar endå meir, og det taper UiO 10 millionar kroner på. Det viser tal frå forskingsdatabasen Frida. - Me er godt nøgde med publiseringsaktiviteten til forskarane våre, seier forskingsdirektør Bjørn Haugstad. 
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/243889> 
Tittel: Satsing på realfag hjelper
Elever i Troms velger realfag. Satsingen på realfag har sannsynligvis hatt positiv effekt, ifølge evaluering av realfagssatsingen i fylket.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244141> 
Tittel: - Kvinner gjør styrene mer effektive
Flere styrekvinner gir økt satsing på styrets kompetanseutvikling. En høy kvinneandel demper også konfliktnivået i styret. Det har gjort norske styrer mer effektive, viser en ny studie fra BI.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244295> 
Tittel: Kinesiske forskere avhengige av Google
Flertallet av Kinas forskere bruker Google som sin viktigste søkemotor. Hvis Google trekker seg ut av landet i protest mot sensur, vil vitenskapen lide.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244230> 
Tittel: Asteroide utpekt igjen
Det var et gedigent asteroidenedslag i Mexico som utryddet dinosaurene, ikke vulkansk aktivitet i India, ifølge ny gjennomgang av studier. Men debatten er neppe over med dette.
 
 
Dagsavisen <http://www.dagsavisen.no/innenriks/article474085.ece> 
Tittel: Får penger for å ansette kvinner
Regjeringen gir pengepremier til universiteter og høyskoler som ansetter kvinnelige professorer.
 
På Høyden <http://nyheter.uib.no/?modus=vis_nyhet&id=45840> 
Tittel: Fra kvinnekamp til integreringskamp
I høst godkjente Universitetsstyret et nytt likestillingsmandat som omfatter alt fra etnisitet til funksjonsdyktighet. Spørsmålet er om mandatet vil svekke kampen for bedre kjønnsbalanse.
 
Olf <http://www.olf.no/aktuelt/jenter-inspirerte-jenter-paa-realfagsdag-article19511-218.html> 
Tittel: Jenter inspirerte jenter på realfagsdag
Tone Olsen Finnesand og datteren Trine Henrikke Olsen Finnesand var blant de over 200 jentene som hadde funnet veien til arrangementet Jenter for Realfag 8. mars. - Problemet med realfagene er at det er så få forbilder, sa Siri Kalvig under sitt foredrag.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244496> 
Tittel: India slutter seg til klimaavtale
India slutter seg formelt til klimaavtalen som ble inngått i København i desember i fjor.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244583> 
Tittel: Kina slutter seg til København-avtalen
Kina sluttet seg tirsdag formelt til klimaavtalen som ble inngått i København i desember.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244572> 
Tittel: Måler klima med muslinger
Blåskjell og andre muslinger kan gi kunnskap om fortidas klima. En ny studie gir innblikk i klimaet på Island da de første norrøne bosettingene ble etablert.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244509> 
Tittel: Livgivende molekyler i Oriontåken
Europas nye romobservatorium Herschel har funnet molekyler i Oriontåken som kan være forløperen til liv.
 
forskning.no <http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244385> 
Tittel: Ny elektronkunnskap kan gi økt regnekraft
Det som skjer når elektroner i to helt spesielle materialer møtes, kan bidra til store forbedringer av dagens superdatamaskiner.
 

 

 

Personal

 

Ledig stilling som førsteamanuensis i romfysikk – søknadsfrist: 15.04.2010.

https://secure.jobbnorge.no/job.aspx?jobid=65455

 

Varsel om utlysning: Heidi Sandaker har laget vedlagte flotte poster i forbindelse med nært forestående utlysning av PhD og Post doc stillinger. Se HER .  Et eksempel til etterfølgelse?

 

 

 

Forskningsfinansiering

NANOMAT inviterer til informasjonsmøte for Utlysning av forskningsmidler innen nanoteknologi , mikroteknologi og nye materialer for fornybar energi, med fokus på utlysning rettet mot integrerte prosjekter 15. mars kl.11 i Forskningsrådets lokaler, møterom Abel. 

Informasjon om møtet finner dere her:

http://www.forskningsradet.no/servlet/Satellite?c=Arrangement&pagename=nanomat%2FHovedsidemal&cid=1253954271816&p=1226993562842&lang=no

Vennlig hilsen/Best regards

Wenche Finanger

 

 

Master/PhD aktiviteter

 

Avsluttende mastergrad ved instituttet fredag 19. mars 2010, kl. 08.30, rom 546, IFT:

Kandidat

Fagområde - Oppgavetittel

Veileder(e)

Harald Edvard Ziel Opsvik

 

Prosessteknologi  – Sikkerhetsteknologi:

Experimental Investigation of the Influence of Mechanical and Corrosion Damage of Gap Surfaces on the Efficiency of Flame Gaps in Flameproof Apparatus

Bjørn J. Arntzen

Rolf K. Eckhoff

 
Irlin Nyland (stipendiat i romfysikk) og Roar Nybø (mastergrad i
partikkelfysikk fra 2004) har fått en liten jente!
Hanna kom til verden på Storken onsdag 3. mars kl 16.41 - 3430 gram og 52 cm lang.  Vi gratulerer!
 

 

Seminar

Grøn kjemi 

Nye legemiddel, biodrivstoff og skuddsikre vestar. Kjemien har gitt menneska nye moglegheiter, men me er sjølve ansvarlege for bruken av dei. Mange meiner grøn kjemi er vegen å gå når planeten no skal reddast. 

Kjemiprofessor Leiv K. Sydnes kjem for å fortelja om den nye epoken i bærekraftig utvikling, den grøne kjemien, og kva me kan gjera med kjemikalia som allereie eksisterer rundt oss.

Stad : Teglverket på Kvarteret

Tid:  16. mars klokka 19.15

Innleiar: Leiv K. Sydnes- Professor, Kjemisk institutt, UiB

 

Formidling

 

Med oppstart av et to år langt ’run’  ved LHC, går verdens kjerne- og partikkelfysikere  spennende tider i møte!

Dette gjelder selvsagt også subatomær fysikk ved IFT. Se Rolf Heuers (Cerns generaldirektør) betraktninger om dette her:

 

CERN Press Office | LHC First Physics - press resources

 

HEADLINE NEWS FROM PHYSICS WORLD
 
Concerns raised over Institute of Physics climate submission
Institute faces criticism over its evidence to UK parliamentary inquiry on
climate change
http://physicsworld.com/cws/m/1667/169063/article/news/41965
 
Galaxy study backs general relativity
Future is bright for the dark sector
http://physicsworld.com/cws/m/1667/169063/article/news/41948
 
UK science risks relegation, warns Royal Society
"Decades of slow economic decline" predicted unless investment in science
increases
http://physicsworld.com/cws/m/1667/169063/article/news/41938
 
Earth's magnetic field older than we thought
But it offered little defence against a young, aggressive Sun
http://physicsworld.com/cws/m/1667/169063/article/news/41929
 
RHIC nets strange antimatter
First antihypertriton detected at US lab
http://physicsworld.com/cws/m/1667/169063/article/news/41917
 
Superconductors could simulate the brain
Josephson junctions would allow rapid simulation of brain functions
http://physicsworld.com/cws/m/1667/169063/article/news/41916

 

Publikasjoner – siste 4 uker på ISI Web of Knowledge:

 

Ingen nye funnet.

------------OR1JXuXY8Z15b4iLM011iu Content-Disposition: inline; filename=image002.jpg Content-Type: image/jpeg; name=image002.jpg Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT10/posten_uke10-filer/image002.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkS Ew8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJ CQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCABYAZkDASIAAhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEA AAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQAAAF9AQIDAAQRBRIh MUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3ODk6 Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZ mqKjpKWmp6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx 8vP09fb3+Pn6/8QAHwEAAwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREA AgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSExBhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAV YnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElKU1RVVldYWVpjZGVmZ2hp anN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3uLm6wsPE xcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwDG ooor3T44KKKQkCgBaKsJp97Iu6OyuXHqsLH+lNlsruBd01rPGvXLxMo/UUrofLLs Q0UgOehzS0xBRRRQAUUce1GRQAd6KMj2pMj2oAWijIoyPUUAFFJkUuR7UAFFGR6i jIoAKKMj2oyPagAooyKMigAoozRkeooAKKMik49aAHZ5pQxpmfcUZ96LAShqcGqH I9aXd79KVguThvxpwNVw49aeGHrSHcmBpQ1Qhx604OPWiwybdS7qiDD1pQ3vSsBM GpwIqHcPWlDe9KwE4PvzShveoQ3uKdvoGShv8+lODDNQhqcGpATBqUNUIb3/AFpw f3osBMGNLmog3uKUNmlYZMCKdmoQ3vShuOtICbNLz7VEGpdw9RQKxz1Haj+daOi6 YNSvD5xZbWEb52Uc47KPcngVs3ZXYoxcnZDtM0WS+iN1M5gskbBkxlnPog/iNbVn cWdvfWVrp9tHEl0hKTuN8zHJCgk8LkjtmonuJ9SlU6d5tpqNkWEdnnA8sdk/2h39 eay7vVluJrOeO3S2uYGyxXlSc5BC9vpWNnLc6U401df8P/kbEF1dz6xcRS3T+ULc uN8zFFcY5JXHSmpcX8fieWyjvLmGBW+RZH3A8cDLZ4J6H3rZHgjU7yWSVdaQxfdG 1COG5I9O9VbvwlqGiW9zeS6tE8MMO4AxklgD8o54yDWSnB6XN3SqpXs9730/zMwS Wes3NxBd6eY2iUs1zAArpjg716Ng/SsfUdLm04xuWSa2lGYbiM5Rx/Q+1PW+MmnN ZwxObu6mzNJnJk9FH4/nxW5bfZdPsBpmplFZlL3EA/gHY+0gznHpxWusNvuOe0ai 1+/9DkqKtalYvpt/JbOwYDDI46Oh5DD6iqtbJ3V0czTTszStM/ZkwZPwQEdamw3r J/37FV7XZ9nXIXPPVjU37v8A2P8Avo1m1qWth2G/6af9+hR83rJ/37FN/d/7H/fR o/d/7H/fRosA75vWT/v2KMN6yf8AfoU393/sf99Gj93/ALH/AH0aLAO+b1k/79ij 5vWT/v0Kb+7/ANj/AL6NH7v/AGP++jRYB2G9ZP8Av2KPm9ZP+/Ypv7v/AGP++jR+ 7/2P++jRYB3zesn/AH6FGG9ZP+/Ypv7v/Y/76NH7v/Y/76NFgHfN6yf9+xRhv+mn /fsU393/ALH/AH0aP3f+x/30aLAOw3rJ/wB+1ow3/TT/AL9im/u/9j/vo0fu/VP+ +jRYB3zesn/fsUc/9NP+/Qpv7v8A2P8Avo0fu/8AY/76NFgHYb1k/wC/Yow3/TT/ AL9im/u/9j/vo0fu/wDY/wC+jRYY7B9ZP+/Yow3/AE0/79rTf3f+x/30aP3f+x/3 0aLCHYb/AKaf9+1o+f1k/wC/Ypv7v/Y/76NH7v8A2P8Avo0WAf8AN6y/9+1pfn9Z f+/a1H+7/wBj/vo0fu/9j/vo0WAl+f1l/wC/a0o3+sv/AH7Wof3fqn/fRpcp/sf9 9GlYZL8/rL/37Wl+b+9L/wB+1qLKeif99Gl+T/Y/76NFgJPn/vS/9+1oy396T/v2 Kj+T/Y/76NGU9E/76NFgJfn/AL0v/fApcv8A35f++BUX7v0T/vo0fJ6J/wB9GiwE uX/vS/8AfApcuP4pf++BUWU/2P8Avo0uU/2P++jRYCTL8fPL/wB8Cly/96X67BUX yf7H/fRpfk/2P++jSsBLl/70v/fAoy3Zpf8AvgVFlP8AY/76NLlP9j/vo0DJdz5+ 9L/3wKT95/el/wC+BTMp/s/99Gk/d/7P/fRosFzBrpIXstO0mxtb2S4iFz/pMrwd T2QH2xzXNHoa6/U9wvpYINWs4RGVj8i4TptUAHoe1VU3SHR0TZm63e5EEaQwLhcp cxyl5HU8fMf6Vk2cfm31vFgHfIq4PfJp+o+QdQmNtjyc/Lt6dOce2c1Y0BlXxBYF 8bRMp57800rR0Jb56mvc9dj+028zGGCRvJRgFVvkfJGD9arapZy3VpeRyJO3mo7E yMMLleFA9M1cSa4a2laERw3L7ljZlO0MDgbvbFPllkt0QyDceVkcDpgc49cmvMvZ n0DScbPY8KBIwQSD19MVuaXZWWqiaW9lulZAZJ7jcu0DPGc8kmsi5ZGupmTJQu20 nuM8VY05Emkkt5ZRGsifLvbapcdM+w5r1JarQ+ehZSs9TRvmt7/QhLbGQjT5vKUy 43mFvu5x6HisKuli/sz7PqltYsSv2RiWJz5mzB3e3Nc1Sp9UVWWzNK03fZkwHxz0 xWjJp91HpkOoMrfZ5XKKQRnI68VjwTRrCoJhz/tE5rqb6ZF+HWluTDj7VL3OOpqZ tpr1HTipJ36L/Iw/m/uyfpR8392T9K3h4RmSWBLm+06Dz0V4t8py2R0xVWDw7dya 1dabKbSF7RDJO7O21U45/UVPtI9y3RqLoZnzddsn6UsaSSuEjjmd2OAqgEmtD+zL SPUrCOLUdPuYp5gpZXYYx1yD61taxYHTPHVmmlyWUU00gEMeSdhx/EPehzV7IcaM rXfdL7zlXSSNykkcqODgqQAQab8392T9K7HStNGrP4il1CSya7XKF2YgIw/i9hXL S6c0OkNqXmWrQC4NvkM3LYzn6URmm7CnRlFKXR3/AAIPm/uyfpSZb+7Jj14rUsdI zcaPLNJaCG+k+Xcx6A85ro00KyHxDa3LWLW7BpBbhuV+UcEeueaTqRRUMPOS+aX3 nEfN/dk/StOw0K/1CxmvIgqQRHBaVwuTjOB61S1iKLT9WuLYTWjhW4Mbkge1dTb2 CXXw3T/S7OMfaDLl5CF4B+X/AHqJysk11FSpc0pJ9EzkAWxnbJ+lLlv7r/kK1rTw 8JbG1uby/sbMXYzbpIzZcevtSxeFdRl1qTSytqsyKWzvOGHXIp88e5Psp6abmPlv 7sn6Vo6Xot9q4ma2UKkQBd5nCqM9s0apoc2meSGlspncEsIpC2w+ldB4d0trnwbq 0RmtYjO6/ec4XH970pTnaN0VSpqVTkl0v+RyDq8cjIyvlSQcY6im5b+7J+Qq/Pod zBpaagfszRPMYQA5ySM8/pUj+HL5V04qtsxvv9WA54+tVzLuZcr/AK89jNyx/hk/ SpPIuPLjkaCcRyHarFQAT9a1NQ8NixhkYX9hLNEcPErMCD7etTXKasfDelJM1s1j 5/7pATuUg9z+dLnWliuS11LoZWoafdaZePaXKMJUxnaQRzzSw6ddXFhc3saMYbfH mHIB59BXSeJtGuNU8Wai8Zt44YY1eSWViAo2j9araTC48F66oWMksmACcHkVKneK fXT8TR0oqo4vbW3yOa+b+7J+lGW/uyfpV3UdEutMECzi286VA5jDnKA9M+9Jpmi3 eq3n2eFLZcAs7s5AVR1JrTmVrmFnzcnUpZb+7J+lLlv7sn6VsXnhmSGwkvbS6sru GE4l2MwKZ749Kkt/CV1Np8V1LcWNu04zDHJIQX9Knnja9y/ZTva3mYWX/uyfkKMt /dk/Sr2raJd6PeC1nW3ZzGHyrnv2/Stzw3oMV/4f1Z5vsaTEosTOx/d46k+gOaHN KPMEKblN0+uv4HLfP/dk/SrNjZXOo3kdrboxlk6biAKu2HhuW6s2vLi4s7W2DlFd 2Y7j7CtTQtFudI8Z2CSm3eNwXjliYkMpHUUpTSTtuVTpOTjfZ2/E5mRJIpnjZZNy MVPI6jim5b0k/StS70S6kjv9Sf7PHAty6JuY5kbcelPtPCt1cafb3zzWMFvKxBaS Qjbg4p88bak8km7L1+RkfMf4ZP0pfm/uyfpWne+GL6z1K2s0W1mNzgwurnDirb+D 5dssdte2M91CpZ4EdsjHXB70c8RqlO7VtjMXT7ptLbUQjfZ1l8onIzuxnpVX5v7s n5Cuihhb/hXVwu2LP28HG44+6Kii8Iy7IRc3tlb3Eyho4Xc5OemT2pKa1uU6d7cn ZMwst6SfpS/N/dk/StO08M31zqk9iVtomt8mZ2c4QetT3fhS4t7C4vknsp7aHA3R uTnJxj2p88b2uSqc2ua39LcyXhnjRJJIZ0SQZRioAP0pmW64k/StvWY9TfSdJS8e 2eARZgVSQVHTn9KxPs0n9yL/AL6NEXdEVHGMrXF+b0k/Skw392T9KX7NJ/diH/Aj S/Z3/uw/99GmRzx7nOt90/StbxGmfEFwyKSJtsijGc5UVlV19pqyQaRZ3zebhALe V4gC6sn3eT0DLxVzbTTRdKKknFu3X+vvOUuLaa0lMU8bRyAAlW64PSi3l8i6hm/5 5urfkc1rapDd6hB/ar2y20ONscO4ligJ+bnkjJxmtDw74IutbtvtlzL9ks/4XYfM /uPb3pOpFRvJjjRnKfLTVz0dYkuoZTLIHjl2AAtw6lR0HbNV9blW00K4uzhhHbEA ng9eBVewj/s+0tYm1PzmhAiiQDIbbnnA5I9ak1LTF1TRLuGa/LC42kBeEQjpj2zX npJS1eh7jbcHZa2PGRwBTljd0dlRmRBlyBwo966HxJ4Tn0JUuIJftdi//LZR90+h qpAbvRbVLmS0imgulV0LjcoI6Z9+c4NeiqiavE8F0ZQk4z0sM0ZQIdVmbOFsXT8W wBWXXSapdqdC8/BE+osoJIClkj6sQPVq5unB3uwqJRtFFuBnEK4MuP8AZArqNQL/ APCuNMP73d9pl7DPU1ykWzyxkJnvkmtKbVXm0K30lkg8iCRpFYM24luuaznG7XqV TmkpX6r/ACN7xkX/ALZ0vBk4tYegHFaeuazHpPjXVBc201xbXNuInRCARkDkVyGq axJq11b3E8cCtBGkahS2CF6GrcviY3Or3Go3en2Fw06BGik3FRjHI9+Kz9m7K66H Q68eaTTtdr8maN5Y6Y+n6dq2lxXkCveLC8UpVuhHNXr8sPixbj95j7RH0Ax0rndR 8RPfW1tbRWtnZ29vJ5qRQbsbvU1Ld+KZLvV7PVGsrJLu2YOXQsPNI/vUckvzB1af Tunt23N60LGTxj/rOEfGQPU9KynL/wDCuY+Zc/2h6DP3apWXiWayvr65NvaTJfAi eGQttbJzRY+JDZ2txZvYWNxZTS+b9nl3bUb/AGaOSS6dg9rBq1+jX3u5sTlzpPhP /Wf6w54H97vVy33f8LbuPv7fMbsMf6sVy+peIJtRuLSQQ2tvHZ48iGLIVOc1Ym8V TSa5Bq8dnZQ3cWd7JuxKSMZb8KXs5W26MarU7rXZx/BWMy9Mn2+4x52PNbsvrXQP v/4Vmv8ArN3270Ga5/Ur6LUb17kWttbF+THEWxn1qU6vIdBGkbIPs4m87dlt2a0c W0jCM4xctd0zZ8TF/sfh3Hm5+xjOAP71dfbsT4zYZbIshnj/AGa4W28U+XZW1rda Zp96LUYheYNuUenFLbeK7qPxBLqsggaWZDGw5wq4xxWTpyatbube2ppqV+qf3Icd 2Wxv6nsK39Mz/wAIlrGd3306gVzvyn+7+Zq7b6k9tpt1YosZjuCCxJORj0q5JtHn UaihJt9n+KNO5Lf8IPZ/f/4/G7D+6at3921jZ+HbrYzeUpYr61n6fqV5Y6OynT4b qwaQkeapKh60PEF4yW+iXE0URlEZcwsMLg9Bj0rKz5rebOyMl7NzTs0o/g1qMkTS datdQuLW2ube6hQzEswIbJ6VHeFv+ET0U/Nn7Qc9KpzeIN1nPb22n2VqJxtkaLOS PSqkupvLp1rYlIhHbOXQgnJPvVKDM516euurXRW1vf8AI7PxSrXFnex2JIkikV7q NR8zrt4P0FZ/hKWCLS76S7UmFZELbgPXg/nWMfEV1/bbaooiWVxtdMnawxjB9qgX VmSzvbSOGFIrtgzAE/L7CpVN8vKayxdN1/bLz0/L/g/eSa9DdwazcfaneR3O5ZFx hlPTFWvDJbztRzv/AOPOTqBVC41WS706CznSJ/IP7uXJ3Aen0pmm6jJpd358IjYl SrK+SGB7GrcW42OVVIRrqaeho6Tn/hHNe+9ny4uw/vGpPEefI0XG/wD49BjA75qr da951hLZwWVpaQykGXys5fFWo9WvrfT7OCfTIJlCj7LLLGSQO2Kmzve39WNVOm4e zT6b2/vX/UTxaW/teH7/APx6xZ4+tLouf+Eb17O77kfUe5pPGJzribyu8W8Yb2PO aoaZq7aYlxGIIJ4bgASRyZwcdKaTdNWCc4wxUnJ6ar700a8Qsj4Qsv7QNyF8+Tb5 QGc+9WLHULa98R6RHZiYRW8RjzIBk1h2etta2slo9pa3Nq77xFLnCn2pV1xo9Tgv oLS1hMIwsSZC/Wk4PX5lRxMFyu/a+munmavipXmgt7m0ZjYIWjMaD/VyZOc+5qtf 5PgzSfv/AOtl7D1qhbazLbLeRlIpIbvJkjcnAJOcj3qKbUnn0u209ljEVuzMpBOT k55pqDVl2InXpycpX1krW87r8LI6WLd9p8J/e+4M8fzqnoJb/hKrv73/AC37fWsp tZnYaft8tGsVxEwzz9auP4mf988Gn2VvcTKVeaMHcc9aThK1rFrEUnJSb2af4Jfo SxE/8IJP9/P24dh/dFP8QE/8JFZfe+5B2+lYy6k66O+m7Y/KaXzS2TnOMVox+JmA gaews7ieFQqTSA7hjpT5WnexCrU5QUW7aL8L/wCZsSE/2h4q+9xCcfkKztN3Hwdr HD/fjxx71V03VNR/tK7voIFuXkQm4TaSCvvWob03ng/VGNrDaw70WNIlKgnIJ+tQ 046ehvGcKl5J9J/jcra6W/sbRcbv9R2xWDub/bx9BVi71N721tIJEjCWybEIJyR7 1T49F/M1rFWVmcNeopz5l2X5Iky3+3+Qoy/+3+QpnH+z+Zo+T/Z/WqsZXOSrU0PU Y7O4eC6J+x3ACycZ2MD8r49j+lZf50Guhq6szpjJxd0dXew6hfauLKWQxwBTLLOS CvlkclT/AHSB0962Ydeex1C30qaCS5sYwS1sjBnhwSArnoQAM4965LT9ZWO1FhqC PNZg5RkOJIf909x7GtYWMl2mqSWk8V1HfEP5sIwyndkqydQD7ZrmlDpLY7adT7UN /wCtDvU1vQHmEkdzFbXar0MeGwexwORVO+8T6HBMs8rGeWAlsWylwCeMsOMfjXDW 8cdtrV1ErSm2itWjiMzeWT04BbGO+KZp8t7H4gla3aQC4Qq7IvmgZHGcDDEVmqEd 7nQ8ZNpKy3NXVvEv9oXxtrhEtrKaMOiR5dZGJ4LgYz0PTvWbp1lcWV5NGLlf7MMW +5kkTCqp/wBk9H7Cpb60iZbafVfJ01oAQY7ZsyS85GF/h5z1x1rI1XWX1BVt4k8m zjOVj3bix/vO3c1tCOlonLUm+bmnv07/APDEOq6h/aN6ZVTy4EURwR/3EHQVSoor dKysjjbcndluHd5QwsmPYjFP+b+7L+a1DEUEYBMGf9oNn9Kfuj/vWv5NUNajH/N/ dl/MUfN/dl/MUzdH/etfyajdH/etfyagCT5v7sv5rSfN/dl/MUzdH/etfyajdH/e tfyagB/zf3Zf0o+b+7L+Ypm6P+9a/k1G6P8AvWv5NSAf8/8Adl/MUvzf3ZfzFR7o /wC9a/k1G6P1tfyamA/5v7sv5ij5v7sv5imbk/vWv5NRuj9bX8mpWAf8392X8xR8 392X8xTN0fra/k1G6P1tfyaiwGvZTNJFtYPuXjkirPzejfmKw4J0hmVw1sOxwGrV +02//PWD9alownGz0NWy1jUdOQpazyIh5KEBlz64NQXd5dX05nuZJJZDxkkVR+02 /wDz1g/DNH2m3/56wfrU8qvewOc3HlbdvUn+b0b8xR83o35ioPtNt/z1g/Wj7Tbf 89YP1p2I1J/m9G/MUfN6N+YqD7Tb/wDPWD8zR9pt/wDnrB+tFg1J/m9G/Sj5vRvz FQfarf8A56wfrS/abf8A56wfrRYNSb5vRvzFaVtr+q2cIhgupFjHQEK2PpnpWP8A arf/AJ6wfrSfabb/AJ6wfrScb7ouE5wd4totTTSzytLK0jyNyzMRk0z5vRvzFQ/a bf8A56wfrSfabf8A56wfmadidXqyf5vRvzFKoZiByMnuRUH2m3/56wfrSfabf/nr B+ZosLU0v7OuPVf++v8A61H9nXHqv/fQ/wAKsWV/BPbj99GWXg4NWPtEP/PWP86i 7OlUotXM/wDs649V/wC+h/hR/Z1x6r/31/8AWrQ+0Q/89E/Oj7RD/wA9E/Oi7H7G Jn/2dceq/wDfQ/wo/s649V/76/8ArVofaIf+eqfnR9oh/wCeqfnRdh7GJWtE1Gxl 821nMT4xlW6/Xipr6bVtSVVu7neq8hQQB+QFSfaIf+eqfnSfaIf+eifnS63sWotR 5U3b1M/+z7j1H/fX/wBal/s+49V/76q/9oh/56x/nS/aIf8Anqn507sj2MTP/s+f 1X/vqnf2dN6p/wB9f/Wq99ohH/LVPzpfPg/57J+dF2P2MTI8b+Dm0Kc31kCdPlb7 v/PI+n0rjs0UVeGm507s6cdSjTrNRD6UqSPE4eN2Rv7ynBooroOM0U8QavGmxdQm 2+hwf5imy69q06bJNQnI9AQP5UUVPJHsX7Sdt2Z5LM25iWY92OT+dFFFUQFFFFAB RRRQAUUUUAFFFFABRRRQAUUUUAFFFFABRRRQAnNGKKKADFGKKKAFx/kUmKKKQBil xRRQAYpMUUUALijA9KKKAExRiiigLBilxRRQBa0+YQ3IDfdfg1t/lRRWdRam9F3Q Y+lH5flRRUI2Cl/z0oopBYSjH0oooCwY+lH5flRRQAuKKKKaVwsf/9k= ------------OR1JXuXY8Z15b4iLM011iu Content-Disposition: inline; filename=image004.jpg Content-Type: image/jpeg; name=image004.jpg Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT10/posten_uke10-filer/image004.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkS Ew8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJ CQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCABYAM4DASIAAhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEA AAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQAAAF9AQIDAAQRBRIh MUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3ODk6 Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZ mqKjpKWmp6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx 8vP09fb3+Pn6/8QAHwEAAwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREA AgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSExBhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAV YnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElKU1RVVldYWVpjZGVmZ2hp anN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3uLm6wsPE xcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwCa CyjeUxRzLLcNvWKCJslgMkY9wAc0huraxlSa4u7e0lnGdkzfKCDzj3HArttek0/Q tKsdRt9MhWVk8sSw2+5l7Y46AjNefeKNA1XxBpujNpfh24dkiuEePbyPmX5mJ7nt UWvPlOf2Whq75msBeQpEzNjBA+VgRxz79qdJYXsiiV28ssgc7Twpx0+vNX/D2geJ fsRtZ7Y6fttljzOA8bYGAm0deec9sVS1Hw74yl04AaRDD5TF5ityAGAHUfXFYSnN R92N2HsiQW6RW6GSd9ygqUUZIq5FcLHvhlImgA2GTq2fQ+/NYlyqjQo9SdGN2IN0 kAzuifBIHuDyR9DU/h25utU0xbiOWLazHzG6YY/zwCKrWyTJ5TutE0bT5rDzpo2l ZpGQl2yMDoKyb63sUt5fLZVXaTsC4PHvVX7Tf+H7G4ms1N9bxo8rQ7+HY8H9Ofwr M0O5k1Xw3bidZRJKhjmkc4xkZ49sYGa2VSKVmU0rFzMrMpLqVyeeOPT8KXzGQOPM G5eF9zW7oHh+yk0r7WrB2nLMrOvMYXI24/DNVrnR2uhGsMduJhyu2TGTjvVKF0Lk ZUhukkGCwDEHIJ5qwpR3XO04Xdg8Ypkfhm9+TLQiQjjDZ4PH5ipx4cvUlWFVmlkw XbC4Qe2/ufaocGmJQbZZkYQ6eTLZOJyCdzDn1BFTLZwSjHmTQsY8qZY8BiACce2D VS90PX1sD/Z9vYm7yABdScYPUcfpUOot4wWzt21m58PWBaVYYWzIxaRuAOB1NWmb chpHTroXPkmEs20kMOhAweKhaGWLaJEKlvu5HWtyGxvkntzPeO92kZJIH7vPAOPY 1U1LS7x5cw3itcR5kClOAWPp9RTuKVPsZoLeZtYFGHbFODkA9wO+Kv39lNdxAIHk upIgs0iYBikxwwHpnPFTxRXB06WLyN07Ao77MbmA447VRPsjKz8vOfb2rnvF+o3N jb20UBaOaSTBJ7HBxn9TXbyWf22NLlYys7FUPynC49K858Z6J4k8QeIftEWizvGE VEkjwoYLn72T1yfyrGs3yaDVOz1Os0GK5m0bTTcLOGkgBaR1yxx3I962RaxljuWd /mzxHjFS+Df7WHh2CLWbM2txCBEqtIHZlUABiR3PPFb+KqLaRcYJHOfY1bKrZ3Tg cDJCj8KwfHfhfUfElnp9tpsTIYDljO+IwMY6dST6+1d7HFsYnJP40jzqsmzkkDtV XZSSXQ4PQ/BEOnaRa297p2n3N9HFsluDGW3/ADHA59sVpS6Tb2Efmf2bZIGbGI7N P8K6bzlACtyazdZtzqVrHEkzwYffuHXoRiptcdzYMKYACrgdtvFOwayItea4iEtv p1xIhPysSqhh68mspfGc010kEWjTAMyAu8qgBWOM0roVzT0HQo/D8FzDBPNcLc3U l0zTHJUuc7R7DtWjcRG4tpYHJRZUKEocMARjg+tS5xnj8fWquo3b2em3V1HF5rwQ vII843EDOM9qduwHKn4ZaI9q9vLc6lIJGBZ3uSWOBgc1Jb/DbQrRVRHvDGowqGbC r64A9azdA+JN9rt1bImhpDFJcRQO/wBqDFA4YhsY5+7XoJ5GKFZiaR5V8UNLh8Oe CEm0yWeGQTpbZZ8jY/3s5+nWuP8AAd/u0u7gebfB18px09cHqeB0r0T4zsI/h3JI UDhLuA7T3+b/AOvXjHh7WZdMmhWO1ggmVxucjLSA9j6cZrCtpG8UY1Ek0e0eHbie 71eCGzmMW2J5CkyHDJ0z+bD8jW8/hOXBaDUWglI4dYwdvriuX8A6yNV1OUxki58l ghdPlMYYZI9eeK7W7uNUgeEJLbMJJCpJQ8AKT6+oFaUp3jdG0dh1roSQ/Z3nnMs8 BUrJt2nA7Ee9a/HSvO77xZr0TyLHNp4KQSSEBCTlASR19qpv4t8QNdSRrfWyhJNv EI6EZFW5NlHetoNi+qHUWEpuC4f752ggDt/wEVPqGl2WqJAl5AsqwTLcRg/wyKcq 34VzvhW+1DWvD9td32pOLmV5UxHGqgkMQOMdgKsa3Hd2ek311HqV2ZLa1eVV4ALq pIzx3pJgdNjnPWmhF8xn2DceCcelchb2V42k3M82sXzmW1SRD5mPLYjccYHvj8Ko 2tneS+MbjTm1fUJLaCG3uNjS9d5k3DPpwPypgd8FVSSAAT1I707I9f1rKGkWeEz5 rZPeZjUMmiae0qOYScMRzK3c/WmBs716bhn0zTDcQp96ZF78sK4m8srW9ttRuY7E 29/bXIs4sSnDBGDbh7EE/lXH6kLqLU54bdpmXzbYIoBIAa7KtzjoU4PtQx2PYhqV ipI+2W+e48wUPqVkgBe7gUE4BLgc15h4w0mK1v7aKxgdEQ2afIucg3HOfwzn2rQv X/taXxE7W3lrFCsESAfKdkrjeOOpwPwqXcR28uv6TAcS6jbJj1cVFd6vAkcc0IE6 SAMpVgBt/vAmuDm04v4U8Q3E0BaSNbwQKy5Yqy4GB1+ldVpcSx+GdHWTbEy2MK4k 4wQgz+NMQn9vyvMwawjCIPvicHk+2Ky5PHejXDtHDfaY7Rn5jJdYAPPHA61qLd2E V0Fe6t0YckA8149ptvaLcSGPTI3JDMTlATlj+nFIbv2PUdCv7fXNInstKu4rmKNW ijk3Ydl6byD05JA9Rg1em0K7lVkVBEpVF3A9Nveub8PX+p2Om2h0m30lYLiGJkZo njcjcI8MOvHrWnYeJ/FF24X7Fo7EPtYfaGVsBsFgCORiojayuLQ7Ytk57VV1EBtL vAzJtMDgl+mNp6+1TnGTioL5lFhcl9hUQuW3LuGAO471qI8e8JS202oQy28cCp/a Ni6oibDGPLZSR/eHT869s714to3jq7vtesorfT9H+wvqFtbo6W2xykoLbh6EYxXs 5yCcYqIjucB8aFVvhrdF2CqLmA5xn+MV876c0qwFisZGc7pH5J44H5V9FfGOKS4+ Gt7FDG0khngwqgkk7x2r56h0PUFVHj0y+mPQEW5+X19qp2tYxrRuj1T4W3LDxPm6 ISNrOWQqBwg3LhF9hknHvXrbalog3+ZdIPLALb2I2Z9fSvGfhqbvTvGUVzqFvLY2 wsZUL3Pygvlcde+B0r1fUIU1fTr6K3vbTF4ibZBIDtwR19elZ01yqxpT+BE8+o+F raUxzz2McrDcQ+AxBpo1Twk8jIt1ppc9QGXJxWdqGhz6rrf2qaS0cxRyoFC87HXC Zz3Hesf/AIQbUUvRdeXaOnnLJsHUADB/HvV2ZZ2EWoeHWCtDeWeEyy+XIMDPXGKm S80Wfeq3du+MhwJQevY1jeF9DbQ7BLa5tIzL5kh3ogICliRk+uDVnSrWOw1fV5J7 dFW/u/Ph2x5LqsaqSfxBo1QGn5mkEDE8AB4A8zAxQk2jnDJcW+SMbg4yfbNV5r6K 1kna5sFSzhiVxcED5yTgrt68cH8arRa5oc93aWixxNJPnaBEMKQAeTjg1MqkYy5W 9QNVJ9LA2rcW5/7aj/GhpdMAIM1vjr/rB/jWNBBYxavJJFpMbRtatItztXY7bz+7 x6nrWa8Z1eXQLufRY7cTWszXUbKMW7ELtVvU54qwOpVtKdxiW1Z1/wCmgNTBrHZl Wt8Z6hhXOX3h7R7uxW1srS0jSG6jlkZVC5Cne3PWsTQxpn/CXamkgtio08BVVQIm G5juUH+LBwfpUSqKLswud8hsQWCyQ5PLYcH8+aUfYXKlXgOOmHFcZ4bsLOy0XTYx pdm80u1JWY/MqsGPP4AAVb8QeH9LttJupodOhWRgiLsU5454xVXuB1G2w3bswE9c 7hWdqlktzJwT5e0cKcjFM/4RXQ5FCvpcH3VB6jr+NM1OG4jjS2smNvDEqqvlvg4x 0qgKCaJGspGyTBOa8lt9AhjEqyXUDMWyArDgZbHOfevTU03UBNIxvLlt2Aoe4JAG D2rx7RtN1K4t2DRxMuSwxGpP3mGajWwHrGuMug+HbWS5fOoRW8cfkk7mVSwOSRwc Muc+1Yltr01v4bTWbTyDd7yjA8sMsBlvY4J/KuH1bUFaGytbjVtRlijXc6NKS0TD A28jNQx6nHHEyvJ5yFCipCRkDPXHcjj8TXmV5z5rw9DmlWSbSPddB8UwayrK4ERj iWRnLYD5OMgemRW1ft5emXjjnEEhx6/KeK8K0XUo5rgmCV5JHh8z9zzJvzk8NwO/ Hqa9sjuRdaAZ7VslrUlQSCVbZkBveunCVp1E1PobRd1c8F8H2txAdGaWGUMdTsJS ChyqgOGJ9gT+tfRePmP1r550Dx/4p1G/06O71VAsl7aRskcCLuR2O4E4/wBmvocn DN9a64qw+hk+Jb7T9N0Ge71WOWSzj2mRYkLN14OB6GuHb4geD44t8OianJGZFjBM BUM7DKjk9SOa7bxPb3d54duobBEku22mNZCAuQw657VyFpoHiGaCKO7s7JJE58wy ghmHfH4US3Hchk+IegQeUq+FbotJGk6CRUG5HbYp5PdiBTE+I8G65W28IAG3ExkD SoDmIgOB+JFar+ENTvZCbiLTAuU2rknG0gg9OxGam/4V+XjuEaW2UXHmeaUhJyHI L46dSBRbsF2YU3xF1gW8DW3hayzcvNHEhueT5Qyx4HT0+lOh+IXiS41w6THpmlxS K5VpTI5XAjDnA79QK31+Htsq2oe9ZDaF2hKpjaXGH6nnI/KmL4I0q3vTef2tJFdM cmZZEB5AU9fYAUtQJdK8S+JdRsDfHS9PRRJJH5AuGLko2DzjHrVX/hLL2XU7T/RJ HbzTFGkUgCsW6BiR0HP5Umu3Uvhe0W1tomks53wZlYEs7/ez3BPXI9DXOeHZLiO+ huEj+3TR5nWOGTIbHB5PcdvWvLxdeXtYwi9OoJmj4o8Uy381zp82mTW0kQVUBkw2 T13DoR3BFcpa+If7H8Q2UMEYkW3kEhjD8kMDuIz1wcnPpU2vMNR1C4ubO+aW0SXZ M82QwdQT5e369vYVyZtWvNYZ0aSOVVCqsZxtQg8sfTAz9Tiue/NVcpMznJp6HtXh zx5p93pluuoTk3gB8xVtmA4HLcdvet5fE2gyWn2oXkf2Zhv84xnYRnAOcV5R8P3K TNLbTvN9qjaz37N32WQsSBIO28AYYcV11xaappHhLR9Ok2/ZLawlt9QREDfPsHlk ewYHmvVozl7O8uhpF3VxPEXj2xs/tFvZRQNEokid/wCLfgHKgdVx39a8ktNa0t9R ilNm1xcgNIqCQpG5z0z25Gak1TXEF0tukgdp2CRK4CsgcYLMfr2FcnqGnx2cEM1r dG4t2maB5ANueAehrlhB1p3qadjCc3ex9BfD3XbPXr7V/tjWw1R5d8kUROFRQF4P Qiu+FnbOoAy2O4bPNfL3hJ0tbxbsqIbeaWLzFBziHd849sjr9K+h4fD+httuLSBk EhwDFM68AemeK7qTVuVPVGlOalG5snTosn55uf8Abqhqd2tkQqQ+awwDuY8DFVW8 OWhuDIlzqURwo2pePtPHoT1q3d/ZrQIJ5tq7QqlzknA71sWYD65fb5WNlbqqqSpB ZieDXi4S/m08vBDeqd6ggzBM43cjH1r26fVtK23AWZmKIwO2M4HynvXjuhXS2BeS +vrW4tygGYXaUhySRkdOm7mpd7DVuoy8fTtW1e7udG2SREBXhdvLblwqEqep5PA7 Lk81m2dmYIgVDCOBzl2A+Y7j932JHesyaeS5Espto1divlGIYywwCcewq5FcKwdY naGRGUs0inacngY79RzXnVoyt7p5spKRtaPfTWEMsK2sMt3PN5ZZyMsBzhu2Oc5r todT1Sx1ayjWS3lgl3GWGxGRJGBsJPfgHPr8teYPFMILiKDTJo5Q6NcHBO5ScHHo uRXR+Hrua31FWSOeOeIsXa3wWK5G0Aeo6H61g21qnqdFKdvdZW0HwT4gguNNuH0i 4VYr61k3OoXEcbtuP6rxX0Y/DkZHWvmzSpNbkvJp9R1S9mjjntvJBuiQpa4UEED1 X1r6RfBduO5r14O5umrGX4juLu10KeWxkjjuN0arJIm8LlwCdvfg15bL4s8Uwahq tteeI4rZbOeOCF0tUG8vjG4Hp1r03xZbSXfhW/ghtZbqV1XbDDII3Yhh0Y9PX8K4 GLw7qslwXHg8OzndJNqWqKzSen3R1HrTkHUz4r3xLql3Ci+NLvyniLkRKqk4JGQQ OBSQ2WqXOo38V3r2pTwKsnkH7aV525QcehzW7a+FfGMd2zx2/hu2tCSVtiHk28Y+ 8ACeeaztbudQ0m4XTLp9LEmFLyWlqUC56YLHnOMYrGtWVKHMym7K5hanpGPJR/ts +bhSzNcu/wC78hSc89C+fxqvF4chfxdLK2nzPpySqYs72XaIgB/49n8a67S3udWW Bn8U3Vo0kqxJFb2sZXLZAGSM5+Un2re1LwvJp9n5r+LdZd0O5UknUKx64woGBUxq xnT5kwv1PPA/9l2kdjLuhnDsWXdvKhsBRjsB29M81NpryaTd3DaZdSskOW3R/KGU E547+mO1F/qK3V3GbeCOCJZQkIaQSGQt94s3VgWxx7VDYRQn7XE7osSjieDKv83D bM+6n5T1zXiOzm3czvqM13VXu7GGQ7ZI7T51swApDt0dmHXbnHPNcudcNpHPAba3 luWOd6lsKeMD3AH4c1q7XjXDRkAxtmZxlVCnLEj1C8AepNc9NYzrHPDHIouHi8+W SZwDED2x2JG388V24flnfn1MZyZ0nhLUxFrlrrkrs0kUXliCL5QSPlQH+8B1574r 0DU/H2q6f4hjuI4Xm0t4/wB9ayxhXj7YXHJ7Ek8YI9a8ns1uNJt2uXnL6jAI2aMc CIHsf04q1q81758Ul6XL3Kj98knzuvGUUdunftj2rRTmptR2HGraNiLUrmPWvFry bY7C1lleZHYbzFxltx75PA7DNUFuLBIvs1nf2zb7tY988ZxIrbgXP91Rgcdc81Hd NYy3ENg4fMmDIVc7t+T94+w4qpDplpazukW27kCiE+UcgyHnd9AeOPSt42dnLQhS W7Oii0K81bV7ePTbGGeMyqJII7orE2OCwbqBww+hr6NtdBhtbC3tbaa5t0iQABZN x6dyev1r5fs43OptYG9jtrqJFWErny5pAcgEjkbhnn1Feg+EY31C8ltjqWp28YtI JyY7ttwkZ3Vhk544HHtWtNtbm1FpK57G+ly7wU1G4UjsQCDVe901bi4y4aQ4UE/Q YJrzfQ7zxHPpDXI8WXnmLJMiiSFHX5JCi5454rvtTt7iWFZJr0RwxR7pJt2wfd5Y /qa15tDXm7Hnl34z0/S9R1zStRiLX1vMyW6Km0NGeOT6gHOe9cevhtYdOG2C5c5Q LhyuRhuf1H51i3j3er+I2RGeY3QIaVoy58sZIf1xxnjtVyxjF3YsralFeu7hibqR gV2grxgjjnj8aw53FXfUhTu9Tl1vPtGoSmWAMzne5YngE549OavWxBjA+1Ltyd5O d69gAOn40UVdVaWOOcVdmj/a2oiH55DHFcfJuLfNgcAfT3966HwdDcXNjdXkMUtz cLKh2wOMuvOQV6ngYJHqPSiiuPlile3UqirzVy/o/wAO9dtJbhp7qxtUleIkXE+G /dyiQHHcYGBXsdx4g0WCRzPq1ihB6NMOOaKK7oaLQ7VFWOe8S/ELRtP0G9m03ULW 7v4490MJBKsdwHOO3NeZL8YvF8tzPbx2Gm26xrIRL5DEHaCcDJ74x+NFFMZmTfFv xzNpFzd/2hbwPDNHGFitgMhgxOc+m2jUdf1W+tLC9vrl7meWKNi+0YmyxBHHTHT6 0UVz4uKfKmZVHoRNqEkjyQbWRtrIqo5Uoynhs/Qfz9aSCO9eGK2vlDTi4Mao07ZR Qmckk8/NyPWiiuL4VZGUG2Pvr+Gygt0HlNOqhV3N0dukjHsAB27mnaY5Er2iPC8m wTSHPyFsnLcegAwPeiis+SPsOYTZR1HXVj1S6unkJiFu0VvEvRgeCSOgPU1gTTah qlgIlhy5JklnbgyjGck9wMfyoor0aUIwgmkSmaVnm2kVcsXeIPctPyvPKg/ofypu tyoZllmlMewdVYMS3AJz6UUVMIp1EyItuVmZGlX6/wBpJJ5ck8j5UKOr8H8+31qu gvYpVjVGiI+aUL3IJ5I9qKK6/tnRLR2NbRLY71uba4aO/jkBScEHg8YC92JPFe9e EZNN8Q7ZbW9ubLVbaER3VnNCnmDGeeQCRnPP9aKKz5nzjpSbujXh8Hy2dr5FtJaN EWZmTYydTkkYPUnk1yfxMl1bRtQh1qwlmjRbZrW42xmSMkgfMVPGccZPpRRVzScT WastDyTV5lS8z9pvUu3QN5j/ALscrgkAdBjjHvUOmeGdVv3ZotBuLzcu4hSSF/Lp 1oorCMnGCSOZfEf/2Q== ------------OR1JXuXY8Z15b4iLM011iu Content-Disposition: inline; filename=image006.jpg Content-Type: image/jpeg; name=image006.jpg Content-Location: http://web.ift.uib.no/~janp/IFT10/posten_uke10-filer/image006.jpg Content-Transfer-Encoding: Base64 /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkS Ew8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJ CQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCAD2AW8DASIAAhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEA AAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQAAAF9AQIDAAQRBRIh MUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3ODk6 Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZ mqKjpKWmp6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx 8vP09fb3+Pn6/8QAHwEAAwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREA AgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSExBhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAV YnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElKU1RVVldYWVpjZGVmZ2hp anN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3uLm6wsPE xcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwDo I0q0i8UxIqsKoAoEAFLS4pelAxKTFLRikAUoGaUJ604DimA3aKcJSvUZoxSbaQEq zIeOn1qUCq20CnxuVyo+ooAn/Cjgd6j+ZurUoUZpDHF19aPMXsDSYFIWC9aAF3j0 NL5i+/5UwOp70u5aAHhkPcUu0HpTPlNN24PBx9KAH7SKXFN3OB2NKJR3BFACFM0g Vk5HT0qQOp6EUhBNAACGHFJimEbTkHmpFbeM9+4piG4pCKeRTTTAjIphFSEU00xD CKTFPNJQFxmKTbT/AKUhoAYVA7U01IRTSM0AMIppFPxSGgCMimke1SYzTSKAIyKa QKkpCtMRHj2qpeLtAfHQhvy/+tV4gVHMgeMg/lSAoAfvX96HGEIpsRwSG6qcVJJ9 00ijZQVJimqKeBQINtG2nAU/FADAopwUU4CloAbilApaUCgBCopCMVJTStAEZHFM Ztjqe3epSOKjcBuKQycHOKdiooWJUDuOKlpDAjimFc04k0zcKQyNom7ECoWEi96s lxUbMGOAKBkIdwckmpBPih1KjGKj2NjpikBOs471IHBxVPB96A2O9O4WLfBpcHHB NVhIQetP87vTuKxLjHWhG2Sc9DTRIDSnBWgRZIppFNhk3Da3UU81QiI0w1IRTCKB DaSnGkpiENNxTqSgBKbTzTTQA003GBT6aelADDxTafikoAYaaRTyKTAoAjIpue1S HjpTGpiM5hsu5F7EA0sgHlilusrNG2ODlT/SkblBUspG8BTgKcF4pcUAIBTxQFpw FACYpcU6jFADQtLjmnYoxQAmKXFKBTsUAQMKhfoD3Bq06g81WkHFIYKQrBs4BHNR y3RdtsZ+Ud/WorkN5aEH5d3IpUORkLgetS2UiSN3BwSce9K8pBCqpYnpio2uYUOH njU+maab20BwblN3t1qboqzLUdvJIN0hKj0qdYUToOfeq8V2jDAkVvqasLIGPvTV hO4FAT0pPLGelSUhpiIjEp7VE0AzkVZNGAetAFIx0m0r0NW2QGoilFh3IdhxuB/C lQ+tSBSKR0xyOlADh6g8irCOHXNVFJqWNtr+xppkskYUw+9StUTVRI2koopiCkpa SgBKSnU2gBKaetONJQA003FPNNIxQA3vTSKeRSEUARkcU01IRTD0piK1xEJYmXv2 +tVEJZFJ9ea0T71nquy4kTtnP50mNHTBaUL7U8LS4pFDQtO20oFOxQIbtoxT8UuK AGYpcU7GaUCgBoWl207FLigCIrVeVe1XCKgnjJGR1FAGRqF0ljp09zMrNHCu9goy SB6VwV1r2s624Mb/AGG1HSNRlz9T2r0S9tRd6fPEf40KmvOrfuijocE1zVm1ax3Y SMZXbIF00tIXlubiSQ9WMhrQsANN4SISc5/eEkn8alA2dVPNJk5rDU7XFNWN6w1q zuMiWF4iDyByB+NbwngRFZDgdR71xenXEdtdZkH7t+D7V0kYW6s0iZjtL4GOuK2g zgrU+Vmn9rz0Q4qZZFkGVP4VQVRGwiXOFHGaVGKHcPWtkznsXyeKAari5Unbg571 OhyM1Qhc0nUUppKAExSYxwelOpDQBA6FTlelMVs8d6mEsZkMYdSw6qDyKq3csVqp kkcIvuaQy+rb4wfzqJ2CjLEAepOK5u48UABks1yT/G44H0FYtxPNdOWmlZyf7x4/ Kk6qWxcaEpeR182s6bAcSXsIPoGz/Kq48S6QTj7Yv/fJrjmiB6mq0kZT0NZ+2Zqs Ku56LBqVjdf6m7ic+m7Bq1Xk5xnIGDV2z1vULEjyrhio/hc5FUqy6kywrWzPS6ae lYuk+JbXUNsUv7m4PY9D9DW3WyaexyuLi7MaaDS0hFMQlIetLSUANxSGnEU2mIaa aenSnGkNAERFVJEAus46r/L/APXV0iq0o/fj/dNJjR0VLRilxSKAUooAxTgKBABS 45pRS4oATFGKdijFACYpcUuKXFADCKQipMU0igCpPGwjcpjJUivPDp0+nYjuI8MS fmHINemEZGDWfe2SXETRuMqe/pWdSHMjejV9mzgXJxj1pmD35FWry1ezuHhcfMOh HcVENuAO/pXI9ND1o2auiEqCOPwrZ0O+LTJayNnbkx+59KySQucdO/vUMM5gv45l z8hzj6GnF2ZNWnzRsd+F2kk8sabjAJNLBKlzGskZyGGQKdIpwOcZ/Wuk8jqRnBO4 dadDceWSD0p3yInSqKE+dIxOVPT6Ux2ubCuHXcpyKTpVHT5w0sqZ6Y4q1PNHAheV wq+9O+lxW1sS5qleajb2kbl5FLgcIDyTWPqGuvKGjtgUT+93P+Fc9NcEvtLcmspV ktEbww7erEW6uYtRa/EmJSScDoc+tVLq6vb243TylgetSMWJIpqjB61hzHZyczux VBUACpMnbnNIoyfenfWpuaKCI2GfrTZPuc9an2H061HLwo9e9ANIz5BjOM5NQM2B x9KsTDPsO5qu6DHLcelMTI1cq38q6/w94mI2Wl6wK9ElPUfWuPdckEHCjikBCnvj PStITcTnq01JWZ7F1oxXOeFdX+12/wBkmfMkY+QnqVrozXYndXPNlFxdmNNIRTiK TFMQ2kNOxSHrTENppFPxSYoAjIqpNxMnuCKu4qvdQmRBg4Ycg0Ab9FLS1JQAZFKB QKcOaAAClxSigCgBRRilFKBQAmKXFOxRigBhFIRTyKCKAIiKjYDODUxFROOaAMHx LYebpjXEfEkXOfauKhk8+JXJw2MEivU2hWe2eJxlWBU15gtm9jLPaPw8UjDnuM8H 8q5q0ep6WCqaOJRhuSdQnt26gAj6GppcKQT2NQvYsZ31GPrEQkg9Vp90xdCAhyV4 NYtHdGV7+R0vh68PlvCSdy8j6Gt8MzHc1cZ4YlEmogMT86Hj3Fdntwa3pu8TzMVD lqMU8qc81lQBw8o65c4rWA+Q1gXl4bHTmYEedK5VCP1NVJ21MoJvRCXGpJYu0cBD T/xN2U+lZ0k81y/mTSMxPqaoLknLHJqcSZFcsqjZ6EKKj6jpG61nXjhQsv8AdNXX JI+lUpgHVkbowwazWrNXGyJFKvHupdowGzWXDclY3ib76fKff3rStJA8WGpvQaWl yRevSplTIyaaIwD61KDxTQMTGKryqWPpVnHXimEZ70yDMkjJPaonAUcjJq7MmDkA ZqlIpXliKB2Kr5DZ/SoyvJY8VI24nIxTSpxjNUjOSLGm3clreRToSGRs8GvV4ZRP Akq9HUGvH4sh/T6V6Z4YnM+iRZzmMlMmumi+hwYmOzNfGaSnUhrc5BuMU008032p gJimkc0+m0ANNMYZFSGmnpQBsYoFLinLUlCYpyjilApwFACYpQKcBRigBKcKMUoF ABilpcUYoAaRRinEUlADCKikHGanIpjLkYoAYhwtcf4ssdl6l2owsq7WPuK7EDjF UNZsvtulzRYy2Ny/UVE43jY2oVOSomchoNotzbXsUi/I+EyfXFYBDIm05JjbaT9K 67wun+gSlhw0h/SszUfD1ydRmWGN2jlbcjDpz1zXNJPlR6dKpFVZqTL8GkW8Gox3 6hlZxuKg/LkjrW2Bk+tSpaAWscT/AHlUDP4VGoZMo3UdPetkrHnTm5PViHhGrgb+ 4afURGx+WJcAe55rvpc/Z3b2Necr82o3RJ/i/pWVZ6G2GV5EygYyKcCFOTVW5mNu BIDwCNw9qnL7lBFc9j0E2PEqYO6q8hjkBAI/GmPI68qOR2Iq/HbiSEuy5I70GlrG BJaFZt+TyMZ9at2sTKMZq08SqwwOKaXSM4HBNG5DVtiZFOMk1MpAqGF/M4zzUmdp pIRKemcU09OlKG44ppJqybMrSjJyKpyxjqRk1ffPSq7g+xoAzX3E9QB6YphGenb0 q5Ig64Aqqww33uKpEsYg5yK7/wAGt/xK5F9JP6VwYxz1z6133g5CNIZj3kOK6KW5 w4nY6E008U/FIRXQcQykpxFJTENpKdSEUAMxSY7U4imnOKANmnAUgp4FSUKKcBSU 4UAL2pKdRigBMUoFKBS4oAMUYpaWgBppKfTaAENMYVIaawoAZ2pwXK0gqRRxQBiQ 2Udm0qRggM5b86soQOO1TXK4lB9ahIwazasaczerJPryOxqGWLeD2PY08NtPtT8j HqP5VIGRev5NnKOjbTXATIRqdyq9mr0q9tUuISrD6GvOrlHh1a8SVdrb8/UEVjW2 OzB6yKV7ho2jb+IEexqDSZXaExvkmMYFWtQi3Qbl6jnFZltmLUAwbG9sYzWS1R6a SSNrY0kRLDZnoaS3u5Pnj6MvBx+lLIxZeTkGmrFKFzGFYN3Jxj2pNCTW7InmaWQ4 6DvVGeQ+bjPPYVq/ZvKh5xuPJNZF3CQ3m9lcA/T/ACaEiZO6LdhP+9AbvWgyHfms 9YAEDCrQmDRDPUUWDfVFkHikINRLIOOaeZAaZLEYd6gkHepDJxionbPFNIhsgk5O Krv7VM/WoZCFGTVJEN9SInHU16V4ch8jRLdT1I3H8a86sIPtd7HEBnc2K9Xto/Kt 0jHZQK6aS6nn4iV3YkopaDWxzDDSEU6g0xEdBFONNIoAafSm4p560mKANkU4Ug4p wIqShRThTRThQA4UUCnUAIKdijFLQAlLRS0AJSEU6koAbSEU7FIRQBGOtSA4qM8G pBQBXu1BQH0NVcZGKvXC5haqI6VEikIRmkDbSOKeBzUcw+WpGKxHb7v8q5fxNp+5 BdouWj4bA6r/APWrfjk2na3Q06VBJGY25449xUyjdWNac3CSkjzZtrLg96yNRgkg kWeNSdpBOK6bUbH7LeNERhD8yH29Pwqt5IbIbpXL8Lsz1o1OZcyI0AeNSRjIBqaM BOvQUj7ei9BxSdRSbKitNR0jbqrGJXSRGAIYVPg4pveknYckrWILdgybWxkcGhwo DYGCKawMVx0+V+foaJASdx6UyL2RH5o9ackoPeopUAOe/Wq7ybTyaqxHNc0NwamM pPSq0c2McirAnzgAZPsKpIzc0hrpsXc1Z85LnAB57VemcupA5P8AKrGi6O9/eA5J H8TdhWkI3OepVsrmx4S0zDi4dB8ortRVe1tY7WBYkGAoqxiupKyscEpNu4tJxS9a SqEJSUppKBCGm0pooAaRTTTzTSKANg03NPppFSUKGqRTUFPU0ATg08c1CDUgNAD8 UtIDS0ALRRRQAUUUUAJSEU6kNAELVIp4pjdach4oAVxujIrNX+VafY1nnh246Gpk NATgZqu77jipnPBquQQc1BRG6bh05piynPlucMPump88ZNVLhQeQeaRSKmq2AvbZ tuBIOVPoa5R9yMUddrrwymu1ikLLz94dfcVk6/pkt1YtNZbftUfK7ujf7Lf41lOH NsdFGryOz2OcJ5zQSOtZlprMFxK1vKDb3SHDwS8MD7etX9wIrnaa3PQU09iVT2zT SOajDFaRpAPmLBR700hOQ5kyfm5FMfaBzVWfU4Iwf3qkjsKxpdfglkKecqLnqatJ kXuatxcKMgEVnyOp+Zmqubyxk+7fx59WNReVDK2EujJk8nsKpITi+W5diuVUfKB+ NWYpJZ2AUEk9gKvaXoemyXCRTapblicBEPX8eld5p+iWdiiiKJcj+I9TW8aaOCpW fY5TSvDtxeOGmBjiHUnvXb2djBYwiOFNo7+9TogUYGKfitkktjmlJvcOlGKWiqEF JS0lAhKaadTTQAlJTqSgBtJ2pxpD0oA16Q0uaQ1JQw0UppAaAJFNSKahU1KpoAlU 08VEDzTwaAHUtJS0AFFFIaACkNFBoAYRk0g4p3emng0ALk1TkP716u8Vn3D4nIA6 ilLYaEPzcU3bntTTKQfT8aaZRydw/OoKBoxzULQA96ebiMdXFN+0xkfLlj7Uh6lZ 7bBJDEUIZwcYDgD8SKtZMnG3H41IIxDGS33iKLD5jlNf8I6b4hiMjR7JwPlkTh1/ xrzu60PxJocxiWSaaLOEdfmBH9K9fVeN8Rwev1p7LFcoVkQDsTUtXLjNo8fhtfEd 4o8pbg59Ex+tWG8O6zCMXVjNM3Xf5mR+Nem+VcWLHy8SIf4T/jUEri7mjGDtKggH 1zg5pcsbFKtNPQ8uufDt9C4e7tnWNhlVjBI+hx1NZcunI84LQhdh4XH86+gI7ZVh Hy1nahoWnaj/AMfFspfs44P50cvY2hiVa00eMpb2k2ojZboiKvQitLbBLdLCgUIg yQBjJrr7rwFF5hks7gq2MYcZ/WuduvD2qaSsrS23mBjkSxnIH1rOUZHbSrUpaJjM o0ohtlUsv3ie1dzomvNcSRWdzEFkwFWRTkMQO9edWp+zw4VH+0MSXJPyk/Wug8OG 4l1S3353K+Tx0p05NPQjE0oyg2+h6SBTscUimnV2HiDcUtFFMQnekp1NNADTRSj3 ooAb3pDTqSgQ00hp1J9aANWkNAoNSWNNNJ5pxpKAAHmplNQAZp68UATg808Gogaf mgCTNLmos0oNAEtITTc0ZoAWiko60ALTJOMU+o5DQAowBk1m3jf6QADjirjSYHNU bhs3a8c7aUthoYIsjJ4+tDRxDqM1KAD1NMeRF7c1BQwAEfLEMe9PCNjLYUe1CZxu bgdeaazNKcLkL60AMe4SI4Vcn1pDJ50TjPzGpfKQDG3NQvCCcr8v0pDKjrNCQcbw PSlWZZGyjbZR1Vu9XUj2jkE1XubTzRnbgjoV6ikMhmuVWJjwrgYCt61Hb25CLvAy CBx/n1pi5nmg8zAcE7h9Ku2QIjJl6ZP480gNBSyqecimthvvDB9RVVJZFZjvyp+6 MdKmSdWOHG00xCmI9RyPamlARhgDU4GOQaGUN9aYjnNS8K2V8GeJBBMf4lHB+opn h/Qn02SR58FxwpHPFdE3HWo4G8x3IHAOKcYq9y3Wnycl9CQDA6Uop2PWmkelbHOB pMUtFACU2lNFACUhpTSUAJSGlooEMJozS4pDQBqUU3NLmpLGtTc081GaADPNSA1D 3qRDmgCYdKeDxUY6UoNAEmaXNMBpwNADxRTc0uTQA7NJ05pmeaN+OtAEmahkNKXH rUbmgBgwTn0qpdN/pQJ6bat5AIFUL+MzTxjOFwc461MthojNxk7YwZG9ugpwAQ7n O5/Qdqrltv7uABcd6YYZQc/aJFJ78Gs7l2Lm0vy/A/uipBgLgVneTcbTi+YY/wBk U6OG4c4F1Ix9lAouOxoZyMUCMkdabb2hh5eVpG/2jxVkCgREYR6mopPkIG4irTtt WoThhQBl3CP5rzZUEKVX/GrAYfZFTuQPxpXh88MWOIxx9aiCLDHFGCSAcDPXFIY4 RujAqcjrTwNwzSg8FMfSn7QABVAOjkZSB1FThw6gg5FVT7U9SI++B3osSx053DYD hm4BqWOIRIFHQd6SFN8hkI6D5amI5rWK0IYz6UlKaSqJGkUn1p2aSgBuOKSlNFAh KSlpKAENJS0hFACGk70uKSgC/mlpKM1JYpppp1NNAEdPQ1GTinKeaAJwaUU0c06g BwNOzUeadmgB4NOzxUYNPFAB2oI4paQmgCM8UxhnnNSHGKrscGgBzHArOuJlN0CT wB0q1LJ/CDWVKsst/IIwpAQDB45qJbFRWpoRxROmVGPpTGhTPDGoIjdwgNJEQMc4 OQanSRJBlTUFD1gizgjP1NTqgAwAAPaq54GRT0kNMRNtIpdtR+acDpTWmbbQASsT xUMjMsOF+83ApRITjNSqVFAyOGJo7dVfqOaJY1lx6djUkj/Lx1pinPHpRYCNVxJj 0HWntikUbi7d80jfWmAgGCKei+ZIARkDkimBvWrlugWPcfvNzTJY/oR+VDdaViDx TTzzVoljDikpTTT0qiRDSUUUAJQRmiigBuaPxoIpCaBAaSjNBoASkNGaO9AFwNxS g1CjZqVaksfSE0tMNADJBTA2KkPIqPGaALEbZFSCqq5U1YB4oAfQKTNFADqeDUYN OoAkzTGYCmvJtXNUndzkk8mgCy0qgdagecdBVY5Y9eKYxGeOlIBzSgZPQDkmodMk NxJLMBwTx9KpatcCO2EKn55OMe1aWiQNHYqSMVDd3YtKyuaUQVlKmqs1hlt0TbH/ AENWDlGDCn7mNMDL3ujGORSre/f6VJG2auvAkq4dc1Rmhe1bOS0f970+tKwybg4q NyNpFIrg4pSRg0ARA81MCahxz0p4PahAL7HrQOM0jdc0mQeKAHqSEGe9MY4NBfJ9 RTGcAjuT0HrQIkjQyyrFzjqxHYVdMLxj5Tke9FrD5UfzHLNyasHpVITKpfj3FLnP 86c65zUa9B+VNEsU0w05qbVkhSUUGgQ00ZoxSUAFBpKTkUAIRj6UZzS5ppoAOKSi igBY3q0hzRRUlklNaiigCMmkFFFAD6kFFFADs0uciiigBOhp26iigBr8rVV+9FFA ED8Diqd3cC1gMpBY9APeiipew1uZunRNqOoB5mz3rsEQIoAGAOKKKiOxctxWAK9K VOVGaKKokcKQgMCCMiiimBn3Fn5eXhIA6lT0/Cq0cu9A3rRRUspDt3NBOPwoooAU nK5pucmiigBksnloWxntipLWFg3muQznp7UUUCL6ucVIGNFFUSI3BpgHzkUUUwG9 RTTxRRVkCUneiigQhNIT6UUUAGaSiigBDSZoooAaR+VMoooA/9k= ------------OR1JXuXY8Z15b4iLM011iu--