UiB : Juridisk Fakultet : Studier : eksamen : oppgaver 3. avdeling



3. AVDELING -HØSTEN 2001

Teorioppgave nr. 1 - bokmål

Alternative oppgaver. Svar på enten oppgave A eller oppgave B

Oppgave A:

Tenk deg at du er ansatt i Lovavdelingen i Justisdepartementet. Du har fått i oppdrag å lage et utkast til lovregulering av løsørekjøperens vern mot selgerens kreditorer. Utkastet skal bygge på gjeldende rettstilstand, men du står fritt til å komme med forslag til presiseringer og mindre justeringer. Tilvirkningskjøp skal holdes utenom. Lag lovutkast med merknader.

Oppgave B:

Gi en oversikt over reglene om løsørekjøperens vern mot selgerens kreditorer og løsøreselgerens vern mot kjøperens kreditorer. Redegjør for hvordan kjøper og selger kan sikre seg mot tap ved insolvens hos den andre parten.

Teorioppgave nr. 1- nynorsk

Alternative oppgåver. Svar på anten oppgåve A eller oppgåve B

Oppgåve A:

Tenk deg at du er tilsett i Lovavdelinga i Justisdepartementet. Du har fått i oppdrag å lage eit utkast til lovregulering av lausøyrekjøparens vern mot seljarens kreditorar. Utkastet skal byggje på gjeldande rettstilstand, men du står fritt til å kome med framlegg til presiseringar og mindre justeringar. Tilverknadskjøp skal haldast utanom. Lag lovutkast med merknader.

Oppgåve B:

Gje eit oversyn over reglane om lausøyrekjøparens vern mot seljarens kreditorar og lausøyreseljarens vern mot kjøparens kreditorar. Gjer greie for korleis kjøpar og seljar kan sikre seg mot tap ved insolvens hos den andre parten.




Teorioppgave nr. 2

Bokmål:

1.

Passivitet som ulovfestet rettsgrunnlag i privatretten

2.

Forholdet mellom lovfestet og ulovfestet rett i privatretten.

Begge oppgaver skal besvares.

Nynorsk:

1.

Passivitet som ulovfest rettsgrunnlag i privatretten

2.

Tilhøvet mellom lovfest og ulovfest rett i privatretten.

Det skal svarast på begge oppgåvene.