UiB : Juridisk Fakultet : Studier : eksamen : oppgaver 3. avdeling

 

3. Avdeling -vår 2002

Enten oppgave A eller oppgave B skal besvares.

Teorioppgave nr. 1 - bokmål

Oppgave A
Du er advokatfullmektig og skal i slutten av mai 2002 gi råd til en strømleverandør. En kunde, Solan AS, gikk konkurs 15. mai 2002. Solan AS har en kontrakt om levering av strøm frem til 1. desember 2002 til en pris som ligger langt under markedspris. Ved konkursåpningen var en faktura for strømforbruk frem til 15. april 2002, med forfall 1. mai 2002, ikke betalt. Fakturaen lød på kr. 25.000,-. Bostyrer sa 20.mai 2002 ifra om at boet gjerne vil gå inn i avtalen med sikte på å overføre avtalen til en ny eier av virksomheten.

Strømleverandøren vil gjerne vite hva han bør svare bostyrer, og hva han kan kreve av boet.

Skriv et notat til strømleverandøren med begrunnede synspunkt.

Oppgave B
Redegjør for hvordan konkursdebitors kontrakter kan komme kreditorene til gode.

Teorioppgave nr. 1 - nynorsk

Oppgåve A
Du er advokatfullmektig og skal i slutten av mai 2002 gje råd til ein straumleverandør. Ein kunde, Solan AS, gjekk konkurs 15. mai 2002. Solan AS har ein kontrakt om levering av straum fram til 1. desember 2002 til ein pris som ligg langt under marknadsprisen. Ved konkursopninga var ein faktura for straumforbruk fram til 15. april 2002, med forfall 1. mai 2002, ikkje betalt. Fakturaen lydde på kr. 25.000,-. Bustyraren sa 20.mai 2002 frå om at buet gjerne vil gå inn i avtalen med sikte på å overføre avtalen til ein ny eigar av verksemda.

Straumleverandøren vil gjerne vita kva han bør svara bustyraren, og kva han kan krevje av buet.

Skriv eit notat til straumleverandøren med grunngjevne synspunkt.

Oppgave B
Gjer greie for korleis konkursdebitor sine kontraktar kan koma kreditorane til gode.

 


Teorioppgave nr. 2 - bokmål
Hvor langt er det nødvendig med formell lov som rettsgrunnlag for ekstinksjon av tredjemanns rett og for rettsvern overfor kreditorer?

Teorioppgåve nr. 2 - nynorsk
Kor langt er det naudsynt med formell lov som rettsgrunnlag for ekstinksjon av tredjemann sin rett og for rettsvern overfor kreditorar?