Velkommen til fellesskap!

Vi ønsker studenter og unge voksne velkommen til gudstjenester og fellesskap i St.Jakob kirke og på onsdager i Johanneskirken. Studentmenigheten er blitt en del av St.Jakob. St.Jakob er Den Norske kirkes tilbud for unge voksne og studenter i Bergen.

Nettsiden til St.Jakob finner du her:

St.Jakob. Her finner du informasjon om det som skjer i St.Jakob.

Velkommen til søndager i St.Jakob kirke kl 19.

I St.Jakob kirke har vi flere typer arrangementer vi veksler mellom:
Kveldsmesse 1. GUV - gudstjeneste for unge voksne : En fast liturgi er satt sammen av ledd som man vil kjenne igjen fra en vanlig høymesse, men hele gudstjenesten med liturgi, forkynnelse og musikk er tilrettelagt unge voksnes liv og uttrykk. Det er band som spiller og en av studentprestene har ansvar for gudstjenestene.

2. JAKOBmesse: En utradisjonell kveldsmesse. Alle messene er skrevet av Karoline Krüger (musikk) og Erik Hillestad (tekster). Det legges stor vekt på lys, lyd og regi. Dette merkes bl.a i form av det er skuespillere som fremfører tekstene for dagen. Disse er dels fra Bibelen, ofte søndagens tekst, supplert av en poetisk ikke-bibelsk tekst, gjerne samtidsforfattere. Hver søndag formes nye bønner til messene, knyttet til dagens tekst. Det er ikke preken på messene, men det er alltid nattverd. En av studentprestene forretter i samarbeid med andre liturger.

Etter gudstjenesten inviterer vi til kirkekaffe og sosialt samvær. Det blir servert kaffe og kaker og det blir mulighet til å få info om de ulike organisasjonene. Så ta med deg en venn, kjæreste, nabo eller andre. (kart).

3. Kafégudstjeneste: Noen med noe på hjertet Vi samles i Jakobssalen til en gudstjeneste med avslappet kaféstemning og enkel liturgi. Vi sitter godt i sofagruppene, og underveis i gudstjenesten kan man nyte kaffe, te og noe å bite i.

Vi inviterer normalt en mer eller mindre kjent kristen gjest til å dele noe aktuelt de har på hjertet i form av en samtale mellom gjest og prest på scenen. Det blir som i andre gudstjenester sang, bønn nattverd og velsignelse.

Vi gleder oss til å se deg – vel møtt!

4. Puslespillet: Noen ganger i semesteret arrangerer vi Puslespillet. Dette er en kveld litt utenom det vanlige. Gudstjenesten heter Puslespillet fordi vi gjennom kvelden på en måte pusler et bilde sammen. Tanken bak dette er at vi trenger å se hverandre, lytte til hverandre og gi av oss selv til hverandre – om vi skal få en større forståelse for Gud og den virkeligheten vi er en del av.

For hver kveld har vi et spesifikt tema som går igjen i sanger, forkynnelse og bidrag fra unge lovende. Dette er artister fra Vestavind studio eller Bølgen i St. Jakob, eller ungdom fra andre menigheter i Bergen. Arrangementet er både for ungdom og unge voksne.

Johanneskirken

Åpen kafe hver onsdager kl 12.15

Velkommen til åpen studentkafe i Johanneskirken - inngang på baksiden.

Gratis vaffel, kaffe og te. Kaféen er åpen frem til ca klokken 14.30.

Første gang blir onsdag 31.januar. Velkommen innom!

HVA SKJER?

Søndager kl.19:00

Gudstjenesteri St.Jakob kirke. Kirkekaffe etter gudstjenestene.

Formiddagsmesse kl.11:30

Siste onsdag i måneden har vi Formiddagsmesse i Johanneskirken. Etter messen har vi åpen kafe. Første messe er 29.august

Onsdager kl.12:15

Vi har åpen studentkafe hver onsdag i Johanneskirken fra 29.august. Vi serverer gratis kaffe, te og vaffel vafler.
Kom gjerne innom for en prat og hyggelig samvær. Inngang på baksiden av Johanneskirken.

Tabutorsdag kl 19

Ca en torsdag i måneden inviterer vi en gjest til å samtale om et tabubelagt tema i St.Jakob.

Program for høst 2018