Velkommen til fellesskap!

Vi ønsker studenter og unge voksne velkommen til gudstjenester og fellesskap i St.Jakob kirke og på onsdager i Johanneskirken. Studentmenigheten er blitt en del av St.Jakob pluss. Jakob pluss er Den Norske kirkes tilbud for unge voksne og studenter i Bergen.

Nettsiden til St.Jakob pluss finner du her:

St.Jakob pluss. Her finner du informasjon om det som skjer i St.Jakob.

Velkommen til søndager i St.Jakob kirke kl 19.

I St.Jakob kirke har vi tre typer arrangementer vi veksler mellom:
Kveldsmesse 1. GUV - gudstjeneste for unge voksne : En fast liturgi er satt sammen av ledd som man vil kjenne igjen fra en vanlig høymesse, men hele gudstjenesten med liturgi, forkynnelse og musikk er tilrettelagt unge voksnes liv og uttrykk. Det er band som spiller og en av studentprestene har ansvar for gudstjenestene.

2. JAKOBmesse: En utradisjonell kveldsmesse. Alle messene er skrevet av Karoline Krüger (musikk) og Erik Hillestad (tekster). Det legges stor vekt på lys, lyd og regi. Dette merkes bl.a i form av det er skuespillere som fremfører tekstene for dagen. Disse er dels fra Bibelen, ofte søndagens tekst, supplert av en poetisk ikke-bibelsk tekst, gjerne samtidsforfattere. Hver søndag formes nye bønner til messene, knyttet til dagens tekst. Det er ikke preken på messene, men det er alltid nattverd. En av studentprestene forretter i samarbeid med andre liturger.

Etter gudstjenesten inviterer vi til kirkekaffe og sosialt samvær. Det blir servert kaffe og kaker og det blir mulighet til å få info om de ulike organisasjonene. Så ta med deg en venn, kjæreste, nabo eller andre. (kart).

3. Noen som har noe på hjertet: Noen med noe på hjertet I stedet for gudstjeneste, vil hver tredje søndag kveld i St. Jakob være viet en (kjent) kristen gjest med noe på hjertet. Temaet skal selvsagt være brennende aktuelt for unge voksne. Før vi går hjem skal vi ha fått fordypet innsikt om vår kristne tro og kanskje lært noe mer om oss selv. Vi snakker om at Gud er tilstede i våre liv og i verden, men hva betyr egentlig det?

Vi kommer til å ta opp emner som f.eks: Svarer Gud på bønn? Gir det mening å tro på Gud i dette århundre? Hvordan handler Gud i mitt liv? Kan troen hjelpe oss til å til å leve sunnere og sannere? Kan den gi oss større tillit til oss selv og verden?

Det er mange ting man grubler på som ung kristen, og vi vil gjerne tilby et arrangement av høy kvalitet og høy relevans vi selv ville prioritert på regnfulle søndagskvelder. På "Noen med noe på hjertet" inviterer vi til en kveld som har fokus på å leve som kristne i dagens samfunn. Vi rigger til scenen i Jakobsalen, finner frem sofaen, mikrofonene og litt rødt lys, som seg hør og bør når vi skal snakke hjertespråket. Vi gleder oss, vel møtt!

Johanneskirken

Åpen kafe hver onsdager kl 12.15

Velkommen til åpen studentkafe i Johanneskirken - inngang på baksiden.

Gratis vaffel, kaffe og te. Kaféen er åpen frem til ca klokken 14.30. Siste onsdag i måneden åpner kafeen kl 13 grunnet formiddagsmesse.

Første gang blir onsdag 25. september. NB! Blir kl 13 pga formiddagsmesse. Velkommen innom!

HVA SKJER?

Søndager kl.19:00

Gudstjenester eller "Noen som har noe på hjertet" i St.Jakob kirke. Kirkekaffe etter gudstjenestene.

Formiddagsmesse kl.12:15

Siste onsdag i måneden har vi Formiddagsmesse i Johanneskirken. Etter messen har vi åpen kafe.

Onsdager kl.12:15

Vi har åpen studentkafe hver onsdag i Johanneskirken. Vi serverer gratis kaffe, te og vaffel vafler. Siste ondag i måneden åpner kafe kl 13 etter formiddagsmessen.
Kom gjerne innom for en prat og hyggelig samvær. Inngang på baksiden av Johanneskirken.

Tabutorsdag kl 19

En torsdag i måneden inviterer vi en gjest til å samtale om et tabubelagt tema i St.Jakob. Samtalen ledes av journalist Håvard Nyhus.

Program for vår 2017